Οι προθέσεις Καραμπέτσου για το μέλλον των Εθνικών και Τοπικών Πρωταθλημάτων

Στο Volleyplanet μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος μιλώντας για το μέλλον του αθλήματος όσον αφορά τα πρωταθλήματα της Α2 Ανδρών και Γυναικών αλλά και των τοπικών πρωταθλημάτων των Ενώσεων.

Πρωταρχικός στόχος σύμφωνα με τον κ. Καραμπέτσο είναι να καταργηθούν τόσο τα οικονομικά, όσο και τα βαθμολογικά πρόστιμα που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο γεγονός προωθήθηκε ήδη από τον ίδιο στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο ότι “θα ψάχνουμε να βρούμε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας πως θα συγκροτήσουμε τις κατηγορίες”.

Ο κ. Καραμπέτσος έκανε και λόγο για αλλαγή των μεταγραφικών χρονικών περιόδων από 1 Ιουλίου μέχρι 30 Ιουλίου σε 1 Αυγούστου μέχρι και 30 Σεπτέμβρη έτσι ώστε όλες οι ομάδες να έχουν χρόνο να σχεδιάσουν την χρονιά αλλά και τα οικονομικά τους. Σκοπός αυτής της πρότασης είναι να μην γίνουν βιαστικές κινήσεις από τις ομάδες και στην μέση της σαιζόν πολλές από αυτές αποφασίσουν να βάλουν λουκέτο.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η απάντηση που θα δώσουν τα σωματεία δεν θα πρέπει να ληφθεί «ελαφρά τη καρδιά» ώστε να μπορεί η Ομοσπονδία να κινηθεί και να καλύψει εγκαίρως τα κενά. Αν μία ομάδα ξεκινήσει να συμμετέχει σε ένα εθνικό πρωτάθλημα και αποχωρήσει, χωρίς ασφαλώς να υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας, τότε η πρόταση της ΕΟΠΕ θα είναι το σωματείο να υποβιβάζεται αυτόματα στην Β’ εθνική, γιατί όλες οι Ενώσεις έχουν Β’ Εθνική. Στόχος μας δεν είναι η ποινή, αλλά να μπορεί κάθε ομάδα να αντεπεξέλθει στην κατηγορία που θέλει και μπορεί να αγωνιστεί βάσει των οικονομικών της δυνατοτήτων.”

Τέλος αναφέρθηκε στο μέλλον των Πρωταθλημάτων αν θα ολοκληρωθούν ή όχι αναφέροντας:

«Με την τελευταία επίσημη θέση της πολιτείας μέχρι τις 27 Απριλίου τα γήπεδα θα είναι κλειστά» τόνισε αρχικά ο κ. Καραμπέτσος συνεχίζοντας: «Άρα ουδείς δύναται να πει αυτή τη στιγμή αν θα συνεχίσουμε ή όχι. Αν και εφόσον ανοίξουν τα γήπεδα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να είναι μάξιμουμ έως τις 15 Μαΐου και μπορούμε να δώσουμε μία δυνατότητα σε αθλητές-αθλήτριες το λιγότερο 3 εβδομάδες για να προπονηθούν, θα μπορούμε έπειτα με κάποιες μικροτροποποιήσεις στις προκηρύξεις να κάνουμε τα παιχνίδια μέχρι όμως το τέλος Ιουνίου. Αν τα γήπεδα όμως ανοίξουν αργότερα, καταλαβαίνει κανείς πως δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν οι αγώνες».