Έκοψε ο Τραμπ την χρηματοδότηση στον ΠΟΥ και τα social media κάνουν… πάρτι με τον πρώην άσσο της Ξάνθης

Μεγάλο ντόρο προκάλεσε η απόφαση του προέδρου της Αμερικής, Ντόναλντ Τράμπ, να κόψει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το ελληνικό χιούμορ ωστόσο είναι περίσσιο και δεν δίστασαν κάποιοι μέσω των social media να συνδέσουντο εν λόγω γεγονός με τον Αργεντίνο πρώην άσο της Ξάνθης, Μάουρο Πόϊ.

Θυμίζουμε πως ο Πόϊ ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007 για λογαριασμό της Σκόντα, τότε, Ξάνθης. Με την θρακική ομάδα αγωνίστηκε για πέντε χρόνια (2007-2012), αποτελόντας έναν εκ των σημαντικότερων ξένων παικτών που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας, κάτι που αποδεικνύεται από τις 130 συμμετοχές του στο σύνολο της πενταετίας, έχοντας πετύχει 18 γκολ και 17 ασσίστ.

Ο Αργεντίνος μετά από τα σύντομα περάσματά του από Λεβαδειακό (2012-2013) και Παναιτωλικό (2013-2014), είχε συμβολή στην επάνοδο του Άρη στην Σούπερ Λίγκ, αγωνιζόμενος βέβαια στις μικρότερες κατηγορίες με την ομάδα της Θεσσαλόνικης, τη διετία 2014-2016. Τελευταίος σταθμός στην ποδοσφαιρική του καριέρα αποτέλεσε ο Εργοτέλης, με τον οποίο αγωνίστηκε από τον Αύγουστο του 2016 έως και τον Ιανουάριο του 2017, οπότε και αποσύρθηκε σε ηλικία 35 ετών.

Ο συνειρμός μεταξύ των αρχικών γραμμάτων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), στον οποίο έκοψε την χρηματοδότηση ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια είδηση που κυριαρχεί παγκοσμίου, και του επιθέτου του παλαίμαχου, πλέον, πρώην άσσου του ΑΟΞ (POY στα λατινικά), έδωσε αρκετή «τρόφη» σε κάποιους ιδιαίτερα δραστήριους στο χώρο των social media, ώστε να σχολιάσουν το παγκόσμιο αυτό γεγονός από μια διαφορετική, χιουμοριστική σκοπιά.

Χαρακτηριστικό το ακόλουθο παράδειγμα: