Επέτειος: 70 χρόνια από την ίδρυση του Άρδα Καστανεών

Ήταν 15 Απριλίου του 1950, τέτοια μέρα ακριβώς 70 χρόνια πριν, όταν μια παρέα ανθρώπων προχώρησε στην ίδρυση του Άρδα Καστανεών, μιας από τις πιο ιστορικές ομάδες στον Έβρο.

Το επίσημο όνομά της; Μορφωτικός Αθλητικός Συλλόγος “Άρδα” Καστανεών. Μπροστάρης στην προσπάθεια αυτής της παρέας ανθρώπων ο αείμνηστος Χρήστος Παπάζογλου, παππούς των Χρήστου και Φάνη Παπάζογλου, μελών της τωρινής διοίκησης του Άρδα. Εκείνη η παρέα συνέβαλε ενεργά και «το πρώτο σύνορο της Ελλάδος και της Ευρώπης ίδρυσαν το περήφανο σωματείο του Άρδα», επισημαίνει ενθυμούμενο την επέτειο το ίδιο το σωματείο!

Ο Άρδας γιορτάζει τα 70 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας του στα αθλητικά δρώμενα του Έβρου. «Ενωμένος και δυνατός, προχωρά με το βλέμμα στο μέλλον. Χρώμα πράσινο και λευκό, το πράσινο της ελπίδας και της αναγέννησης, της φύσης και της ισορροπίας και το λευκό της καθαρότητας της ψυχής, της πίστης και της ειλικρίνειας!», σχολιάζει ακόμα στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

«Η φανέλα, το έμβλημα, το γήπεδο… Όλα αυτά να μας ενώνουν και να μας θυμίζουν αλησμόνητες στιγμές, αγωνιστικές επιτυχίες και ορόσημα, όχι μόνο για τον Σύλλογο μας άλλα για το σύνολο των περήφανων κατοίκων των Καστανεών, αποτελεί την μόνιμη σταθερά και ουσιαστική πυξίδα για το μέλλον του αθλητισμού της περιοχής και του χωριού μας καθορίζοντας δεσμευτικά τις αρχές, τη φιλοσοφία και, σε τελική ανάλυση, τους ίδιους τους στόχους της ομάδας. Και χάρη σε αυτή τη σταθερά μπορούμε σήμερα να λέμε: 70 και συνεχίζουμε!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην 70χρονη ιστορία του ο Μ.Α.Σ. Άρδας Καστανεών συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Έβρου, έχοντας παρουσίες τόσο στην Α’ όσο και στη Β’ Κατηγορία. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές του 2000 σημείωσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στο πρωτάθλημα, φτάνοντας μέχρι και την 2η θέση και διεκδικώντας με αξιώσεις την άνοδο στην Δ’ Εθνική – κάτι που δεν κατάφερε ωστόσο παρά και την διαδικασία μπαράζ στην οποία συμμετείχε.

Αποτελεί ωστόσο αναμφισβήτητα από τις σταθερές στο Εβρίτικο ποδόσφαιρο, έχοντας σπουδαίους παίκτες που να έχουν φορέσει τη φανέλα του.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο