Διαχειρίσιμη η οικονομική ζημιά για την Ξάνθη από την ματαίωση του ετήσιου Πασχαλινού Τουρνουά

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου, βάσει του αρχικού προγράμματος θα ολοκληρωνόταν στα Πηγάδια της Ξάνθης με τους τελικούς και τις απονομές το ετήσιο Πασχαλινό Τουρνουά Ακαδημιών.

Το τουρνουά, όπως και το αντίστοιχο χριστουγεννιάτικο, διεξάγεται κάθε χρόνο στο αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων και αποτελεί ίσως την σημαντικότερη εκδήλωση της ακαδημίας για τον εντοπισμό νέων ταλέντων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Εξαιτίας ωστόσο της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων για τον περιορισμό της, φέτος το τουρνουά ματαιώθηκε. Άλλωστε δεν διεξάγονται αθλητικές εκδηλώσεις ενώ προφανώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις αλλά και το ξενοδοχείο.

Υπενθυμίζεται ότι για την συμμετοχή στο τουρνουά οι γονείς των παιδιών κατέβαλαν ένα ποσό συμμετοχής που περιελάμβανε και την φιλοξενία στο Σαλέ των Πηγαδίων. Στην φωτογραφία, τρία χρόνια πριν, οι δυο κοπέλες που είχαν συμμετάσχει σε εκείνο το τουρνουά σε αναμνηστική φωτογραφία με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, καθώς τα τελευταία χρόνια η δυνατότητα συμμετοχής είχε επεκταθεί και στα κορίτσια.

Το καλό για την ομάδα του ΑΟΞ είναι ωστόσο ότι υπήρχε έτσι κι αλλιώς ένα μεγάλο συμμάζεμα στα οικονομικά της και κατά συνέπεια οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι μεν σημαντικές, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι και διαχειρίσιμες.