Ξεμπέρδεψε με τον κορονοϊό και ετοιμάζεται να ριχτεί στις μάχες του βόλεϊ και των Πανελληνίων η οικογένεια Πιτακούδη

Δυο από τις 389.000 περιπτώσεις παγκοσμίως που ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Σωτήρης Τσιόδρας ότι βγήκαν νικήτριες από τη μάχη με τον κορονοϊό και έχουν αναρρώσει πλήρως αν και νόσησαν, είναι οι γονείς του 18χρονου διαγώνιου-κεντρικού του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Λάμπρου Πιτακούδη.

Από τις αρχές Απριλίου, με το εξιτήριο του πατέρα του Λάμπρου από το Νοσοκομείο, όλη η οικογένεια είχε την ευκαιρία να επανενωθεί και να γιορτάσει μάλιστα στο σπίτι τα γενέθλιά του. Το προηγούμενο διάστημα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς μέσα στα άλλα προβλήματά της, η οικογένεια είχε να αντιμετωπίσει και την καχυποψία μερίδας του κόσμου, αν και τα μέλη της πρώτα έσπευσαν προς τιμήν τους να ενημερώσουν το στενό και μη περιβάλλον τους ώστε να έχουν άπαντες την δέουσα προσοχή στις συναναστροφές τους.

Αν και γράφτηκε στο ThrakiSportS ότι οι γονείς είχαν συνοδεύσει τον γιο τους στις αναμετρήσεις της εφηβικής ομάδας του Εθνικού στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας την εκτίμηση που υπήρχε ότι μπορεί εκεί με κάποιον τρόπο να κόλλησαν τον ιό (καθώς στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε η πρώτη εστία στην Ελλάδα), οφείλει να διευκρινιστεί ότι μόνον ο πατέρας είχε ταξιδέψει. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ποιον τρόπο κόλλησαν οι γονείς του 18χρονου παίκτη, από ποιον και πότε, όπως άλλωστε και σε κάθε κρούσμα. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Λάμπρος δεν χρειάστηκε καν να κάνει κάποιο τεστ, όπως και η μεγαλύτερη αδελφή του, καθώς αμφότεροι δεν είχαν το παραμικρό σύμπτωμα.

Ως στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πάντως, τα δυο παιδιά όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν μείνει σπίτι αποφεύγοντας τις όποιες συναναστροφές. Έτσι κι αλλιώς, για τον 18χρονο Λάμπρο αυτή ήταν και παραμένει μια ιδιαίτερα φορτωμένη περίοδος με πολύ διάβασμα, καθώς προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις που ακόμα ουδείς ξέρει πότε θα διεξαχθούν αλλά μόλις στα τέλη της εβδομάδας γνωστοποιήθηκε ότι θα έχουν 30% μειωμένη ύλη. Ο νεαρός παίκτης του Εθνικού φιλοδοξεί να διεκδικήσει την είσοδό του σε κάποια οικονομική σχολή και τόσο για τον ίδιο, αλλά και για την υπόλοιπη οικογένεια, αυτή είναι πλέον (μαζί φυσικά με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού) η βασική προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα, μετά την περιπέτεια των προηγούμενων ημερών.

Το σημαντικό είναι ότι η οικογένεια είναι πάλι μαζί και την ίδια χαρά νοιώθει συνολικά και η βολεϊκή οικογένεια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Ετοιμάζονται όπως όλοι μας να περάσουν σπίτι τη Μεγάλη Εβδομάδα και να γιορτάσουν λιτά όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες το Πάσχα και την γιορτή του Λάμπρου την άλλη Κυριακή, μετά από την οποία θα αρχίσει ο δικός του «Γολγοθάς» για τις επόμενες μεγάλες του μάχες – στο βόλεϊ αλλά και στις Πανελλήνιες εξετάσεις…