Volley League: Ανακοίνωση του ΠΑΟ προπομπός παραμονής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Μια σκληρή και σε υψηλούς τόνος ανακοίνωση, με πολλούς αποδέκτες αλλά παράλληλα και με σημαντικά μηνύματα δημοσίευσε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, που σίγουρα εφόσον γίνουν πράξη θα ωφελήσουν την παραμονή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο Παναθηναϊκός διευκρινίζει πως δεν μπορούν κάποιοι άνθρωποι να ανεβοκατεβάζουν ομάδες στα χαρτιά και ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα αλλά να μπει μια παύλα και να θεωρηθούν ως μη γενόμενα (και άρα να μην αναδειχθεί πρωταθλητής αλλά και να μην υποβιβαστεί κανείς).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

Η ανθρωπότητα περνάει την μεγαλύτερή της κρίση μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χιλιάδες άνθρωποι χάνουν την ζωή τους, η παγκόσμια οικονομία έχει μπει σε μια μεγάλη παύση και στην Ελλάδα χάρη στην έγκαιρη αντίδραση της Κυβέρνησης βρισκόμαστε σε αυστηρή καραντίνα.

Την ίδια στιγμή κάποιοι συζητούν ακόμα τη συνέχιση των πρωταθλημάτων ή δείχνουν πως το μόνο τους πρόβλημα είναι πως θα δώσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και πως θα ανεβοκατεβάσουν ομάδες. Κύριοι, αυτά κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα χαρτιά. Αυτά κρίνονται από την προσπάθεια και τον ιδρώτα των αθλητών και όχι από τις πιέσεις στις ομοσπονδίες και τις λίγκες μέσω τηλεφωνημάτων και ζυμώσεων μέσα από τις πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης.

Σας καλούμε να επανέλθετε στην πραγματικότητα και να αναλογιστείτε την κρισιμότητα της κατάστασης. Τι θέλετε δηλαδή να μας πείτε; Ότι θα διεξάγετε αγώνες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο κεκλεισμένων των θυρών; Ότι θα βάλετε ταφόπλακα και στην ερχόμενη σεζόν «καίγοντας» αθλητές και καταστρέφοντας οικονομικά τους συλλόγους; Συνέλθετε! Συνέλθετε πριν σκοτώσετε τον ελληνικό αθλητισμό για τα επόμενα χρόνια.

Η αμετάκλητη θέση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου είναι να υπάρξει οριστική διακοπή όλων των διοργανώσεων ΧΘΕΣ και ο ιστορικός του μέλλοντος να καταγράψει τα πρωταθλήματα ως μη γενόμενα.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι συνένοχος στο έγκλημα κατά του Ελληνικού αθλητισμού. Ο Παναθηναϊκός δεν θα αναγνωρίσει χαρτοπρωταθλητές. Καλούμε τις υπόλοιπες ομάδες και τις ομοσπονδίες να αναλογιστούν τι ζει η χώρα μας και ο πλανήτης και να αφήσουν στο συρτάρι τους τις μικροπολιτικές για το μέλλον όταν και θα έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα. Μέχρι τότε οφείλουν να ζουν στην πραγματικότητα…