«Δεν υπάρχει περίπτωση μεταφοράς για του χρόνου της αφαίρεσης βαθμών» σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη εκτίμησε ο Μπαλτάκος

Απόλυτα σαφής ήταν ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας για τα σενάρια περί πιθανής μεταφοράς της τιμωρίας των εφτά βαθμών που επιβλήθηκε πρωτόδικα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Τάκης Μπαλτάκος εμφάνιστηκε απόλυτα πεπεισμένος πως η πρωτόδικη απόφαση θα «εξαφανιστεί» στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αλλά ακόμα και αν αυτό συμβεί, πήρε θέση ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο υλοποίησης των σεναρίων που εκπορεύονται από τα ΜΜΕ του Ολυμπιακού, τα οποία -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- παίρνουν άριστα στην προπαγάνδα:

«Ακούω και διαβάζω και εγώ για πιθανή μεταφορά της τιμωρίας των εφτά βαθμών που επιβλήθηκε Πρωτόδικα στον ΠΑΟΚ, για την επόμενη περίοδο, αν και πιστεύω ότι θα εξαφανιστεί στην Εφέσεων, αλλά τέτοιο θέμα μεταφοράς της τιμωρίας δεν υπάρχει. Ας υποθέσουμε ότι η Εφέσεων δεν δικαιώνει τον ΠΑΟΚ και διατηρείται η ποινή των μείον εφτά βαθμών, εάν διαβάσουν κάποιοι την απόφαση της Πρωτόδικης τιμωρίας θα δουν ότι στο τέλος αναφέρει πως οι εφτά βαθμοί αφαιρούνται μόνο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-2020, δεν ισχύει για του χρόνου. Επομένως, θα πρέπει να σταματήσετε να διαβάζετε τα σάιτ που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό, γιατί αυτοί από τον Ολυμπιακό, τους ξέρω εδω και χρόνια, παίρνουν άριστα στην προπαγάνδα», είπε ο Μπαλτάκος.

Στη συνέχεια των δηλώσεων του στον Focus FM της Θεσσαλονίκης, ο Τάκης Μπαλτάκος που έχει στο παρελθόν διατελέσει και γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου (επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά) σημείωσε: «Ο κόσμος καίγεται, άνθρωποι πεθαίνουν και ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει μια κούπα, ένα πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι χάρτινο. Θέλει να στεφθεί πρωταθλητής, για λόγους που πρέπει να ρωτήσετε τους δικούς τους ανθρώπους. Στο πρωτάθλημα, εφόσον διεκόπη, πρέπει να μπει παύλα, δεν έχει τελειώσει, διεκόπη. Εδώ υπάρχουν χώρες που ζουν ένα πόλεμο με τόσους νεκρούς που έχουν κι αυτοί σκέφτονται στον Ολυμπιακό εάν θα σηκώσουν μια χάρτινη κούπα…».

Όσο για την απόφαση που εκκρεμεί, ο Μπαλτάκος ανέφερε: «Η απόφαση από την Εφέσεων έπρεπε να είχε βγει, αλλά προφανώς επειδή δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, δεν υπάρχει και πίεση στους δικαστές να τη βγάλουν την απόφαση. Έχουν περάσει 17 ημέρες από την ημέρα κατάθεσης των υπομνημάτων, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την οριστική απόφαση της επιτροπής εφέσεων και είμαι αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί και θα του επιστραφούν οι 7 βαθμοί».