Video: Η πεντάδα που στο δίλεπτο του ΓΑΣ Κομοτηνή στο «Ζήσε Αθλητικά» μας προτρέπει για αιμοδοσία

Με ένα βίντεο ο πρόεδρος του ΓΑΣ Κομοτηνή Γιάννης Πεταλωτής, ο προπονητής Νεοκλής Λεμονίδης καθώς και οι αθλητές της ομάδας Χαλήλ Καδήρ και Κίμωνας Λεχούδης αλλά και ο παλαίμαχος αθλητής και νυν παράγοντας Πασχάλης Αθανασίου προτρέπουν την τοπική κοινωνία της Κομοτηνής και την ευρύτερη της Θράκης να δώσει αίμα.

Η πεντάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή προτρέπει όσους μπορούν να γίνουν μόνιμοι εθελοντές αιμοδότες σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που τα κέντρα έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο λόγω του κορονοϊού. Το βίντεο τραβήχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» του υφυπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις των ανθρώπων του ΓΑΣ Κομοτηνή καθώς και πιο κάτω το βίντεο της ομάδας:

Νεοκλής Λεμονίδης: «Όλοι δίνουμε έναν αγώνα, όπως στο μπάσκετ οι αποστάσεις είναι πολύ σηματικές, έτσι και στη ζωή κρατάμε αποστάσεις και κερδίζουμε. Βγαίνουμε μόνο για τα απαραίτητα. Η αιμοδο΄σια είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Βγαίνουμε και δίνουμε αίμα.»

Κίμωνας Λεχούδης: «Αυτό χρειάζεται να κάνουμε και σήμερα στον αγώνα κόντρα στον κορονοϊό. Μεταφέρουμε το αθλητικό μας πνεύμα στην καθημερινή μας ζωή, στην οικογένεια, στην κοινωνία. Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τους άλλους, έτσι και τον εαυτό μας. Μεταδίδουμε πνέυμα αλληλεγγύης»

Καδήρ Χαλήλ: «Ο Κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Δεν κοιτάει φυλή, γλώσσα, θρησκεία και κουλτούρες.»

Πασχάλης Αθανασίου: «Η εμπειρία διδάσκει, ο αθλητισμός πάνω απ’ όλα είναι ευ αγωνίζεσθαι. Μένουμε σπίτι αυστηρώς. Είμαστε αθλητές, τρώμε αθλητικά, ασκούμαστε αθλητικά. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας, προστατεύουμε τον δίπλα μας. Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου αιμοδοσίας για ενημέρωση, πηγαίνουμε στα τοπικά κέντρα αιμοδοσίας και όσοι θέλουμε γινόμαστε μόνιμοι εθελοντές αιμοδότες. »

Γιάννης Πεταλωτής: «Δίνουμε πάσες, μόνο έτσι κερδίζουμε.»