Αναμνήσεις με Τζούριτς και Δαρίδη πριν 11 χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων της Ινδίας (+photos)

Μένουμε σπίτι αυτές τις μέρες και ελλείψει άλλης επικαιρότητας, θυμόμαστε τους Δημήτρη Τζούριτς και Ακη Δαρίδη, δύο παιδιά τα οποία στελεχώνουν και στελέχωσαν την Εθνική Ομάδα των τελευταίων χρυσών επιτυχιών, ενθυμούμενοι τις επιτυχίες τους στο παρελθόν.

Μια από αυτές είναι και η πρόκριση της ομάδας στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ινδίας το καλοκαίρι του 2009, με τότε βοηθό προπονητή και τον επίης Εβρίτη Μάκη Δημητριάδη.

Η Εθνική μας ήταν στον τρίτο όμιλο με Κούβα, Αργεντινή και Γαλλία καταλαμβάνοντας συνολικά στην διοργάνωση της 16η θέση. Παράλληλα ήρθαν αντιμέτωποι και με μετέπειτα αστέρες του βόλει όπως ο Γουιλφρέντο Λέον (Κούβα), Τονιούτι και Γκρεμπενίκοφ (Γαλλία) και Κόντε, Σολέ και Ουριάρτε (Αργεντινή).

Οπως θυμήθηκε το LiberoVolley, σε εκείνη την ομάδα αγωνίστηκαν Γεωργίαδης(1), Ρουμελιωτάκης(2), Χαραλαμπίδης(3), Δημήτρης Εφραιμίδης(6), Κολτσιάκης(7), Πελεκούδας(8), Λυκουρέσης(9), Νικήτας Εφραιμίδης(11), Τζούρτις(12), Σακόγλου(14), Δρόγκαρης(17) και Δαρίδης(18). Με προπονητή τον Γιώργο Καραβιδόπουλο και βοηθό του τον Μάκη Δημητριάδη.

Δείτε παρακάτω δύο ακόμα φωτογραφίες του Δημήτρη Τζούριτς και του Άκη Δαρίδη, με τον πρώτο τότε να ανήκει στην Βερόνα της Ιταλίας και τον δεύτερο στο δυναμικό του ιστορικού ΑΟ Ορεστιάδας: