Έκκληση από τον πρόεδρο του ΓΑΣ Κομοτηνή Γιάννη Πεταλωτή για προσφορά αίματος

Παράλληλα με την επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ο Πρόεδρος του ΓΑΣ Κομοτηνή, Γιάννης Πεταλωτής, εξέδωσε Δελτίο Τύπου ως αναφορά την κομβική σημασία της προσφοράς αίματος σε ανθρώπους που το έχουν τεράστια ανάγκη, ειδικά τον τελευταίο καιρό με την επιπλέον επιβάρυνση λόγω του Κορονοϊού.

Ααναλυτικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΓΑΣ Κομοτηνή έχει ως εξής:

«ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 02/04/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αξιότιμες φίλες, Αξιότιμοι φίλοι,
Λόγω του Κορωνοϊού επιβαρύνεται κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο το υγειονομικό σύστημα της χώρας, δυσχεραίνοντας έτσι και την παροχή των υψηλών υπηρεσιών σε πλείστες άλλες περιπτώσεις ιατρικής και νοσηλευτικής ανάγκης.
Μαζί με την επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού, σας αποστέλλω, εκ μέρους της Διοίκησης του Σωματείου μας, τη θερμή παράκληση για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σε μία τόσο ιερή δράση-πρωτοβουλία, η οποία, θεωρούμε, δεν μπορεί παρά να μας βρει όλες και όλους αλληλέγγυους. Δρώντες & ενεργητικά μετέχοντες σε μια αυτονόητη πράξη συνείδησης και κοινωνικής ευθύνης. Δίνοντας ελάχιστο από το αίμα μας, δίνουμε μέγιστο παράδειγμα σε όλη την ανθρώπινη Κοινότητα. Μία σύντομη μετάγγιση αίματος αποτελεί διαχρονική πράξη μετάγγισης μηνύματος προσφοράς και αλληλοπροστασίας.
Άμεσα θα προβούμε σε συντονισμένες ενέργειες προσφοράς αίματος, κινητοποίησης του ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, καθώς και της δέουσας μετάδοσης-επικοινώνησης των πρωτοβουλιών μας με σκοπό την εμπέδωση και έμπρακτη υλοποίηση των ευγενικών στόχων του αθλητικού μας Συλλόγου. Ενός Συλλόγου με Ιστορία στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και σε αυτούς της κοινωνικής αλληλεγγύης και προαγωγής των πολιτισμικών αξιών, που όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε..της ατομικής Αξιοπρέπειας και του Δικαιώματος στη Ζωή, αλλά και του Χρέους καθενός μας απέναντι στο Συνάνθρωπο.

Με βαθύτατη Εκτίμηση,
Γιάννης Πεταλωτής,
Πρόεδρος.»