«Διακοπή και… παύλα στο Κύπελλο αν διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα» ξεκαθαρίζει ο Μάνος Γαβριηλίδης

Από την Πέμπτη το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στον… αστερισμό της επόμενης μέρας και του πιθανού ενδεχόμενου της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος.Το σενάριο αυτό βρίσκει αρκετούς υποστηρικτές, όπως φάνηκε στην τηλεδιάσκεψη της Super League.

Η τελική απόφαση φαίνεται ότι θα παρθεί λίγο πριν τις 24 Απριλίου ανάλογα με τα δεδομένα της χώρας λόγω κορωνοϊού αλλά και τί θα γίνει με την UEFA. Μέχρι τότε σε ισχύ παραμένει η αναστολή του πρωταθλήματος.

Το ερώτημα όμως που γεννήθηκε χθες ήταν τί μέλλει γενέσθαι με τον θεσμό του Κυπέλλου εάν οδηγηθούμε σε οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. 

Η ιστοσελίδα AllAboutARIS επικοινώνησε με τον υπεύθυνο επιτροπής Κυπέλλου και πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι εφόσον το πρωτάθλημα διακοπεί οριστικά, το ίδιο θα γίνει και με τον θεσμό του Κυπέλλου εάν θα προκύψει κάτι μέσα στο επόμενο διάστημα. 

Ναι μεν πρόκειται για διαφορετική διοργάνωση που υπάγεται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αλλά “δεν μπορούμε να πούμε τις ομάδες να προετοιμαστούν μόνο για το Κύπελλο”, όπως ξεκαθάρισε ο Μάνος Γαβριηλίδης. 

Σε μία εποχή βέβαια που όλα αλλάζουν λόγω της όλης κατάστασης, τίποτα δεν μπορεί να θερωρηθεί απόλυτα δεδομένο. Με τα τωρινά δεδομένα όμως, εάν η Super League διακοπεί οριστικά τότε θα συμπαρασύρει και το Κύπελλο.

Μάλιστα, τυχόν διακοπή στο Κύπελλο θα σημάνει… παύλα, αφού δεν μπορεί να αποδοθεί σε κάποια ομάδα δεδομένου ότι είναι τέσσερις αυτές που έχουν φτάσει στα ημιτελικά. 

Μένει να φανεί στο επόμενο διάστημα εάν κάτι τέτοιο θα οριστικοποιηθεί ή θα προκύψει κάποιο διαφορετικό σκεπτικό πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.