Ενημερώθηκε η ΠτΔ από τον Δήμαρχο Ξάνθης για τη μετατροπή του Αμοιρίδειου σε Νοσοκομείο Covid19

Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τους Δημάρχους Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη,  καθώς και με τον διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς Γρηγόρη Χάτσιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ο Δήμαρχος Ξάνθης  ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα μέτρα που παίρνονται προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, αλλά και στο Δήμο  Μύκης,  που βρίσκεται σε καραντίνα. Ανέφερε επίσης τις προληπτικές ενέργειες που γίνονται,  όπως τη μετατροπή  του κλειστού  γυμναστηρίου «Φίλιππος Αμοιρίδης» σε βοηθητική υγειονομική μονάδα, για την αντιμετώπιση πιθανής έξαρσης του κορωνοϊού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καστοριάς, τόνισε ότι παρά τον σχετικά υψηλό αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή οι κάτοικοι παραμένουν ψύχραιμοι και εφαρμόζουν τις οδηγίες των αρχών. Επεσήμανε, όπως και ο διοικητής του νοσοκομείου  κ.  Γρηγόρης Χάτσιος,  ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν,  καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αλληλεγγύη της και ζήτησε από τους Δημάρχους να μεταφέρουν  την συμπαράστασή της, τόσο στους κατοίκους των περιοχών,  όσο και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Δήλωσε επίσης ότι μόλις ξεπεραστεί η πανδημία, η Ξάνθη και η Καστοριά θα είναι οι πρώτες περιοχές που θα επισκεφθεί.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ξάνθης διευκρινίζει ότι σε συνεννόηση με τις τεχνικές υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, που διαθέτουν την τεχνογνωσία και στο πλαίσιο προσέγγισης σεναρίων που από τη φύση του αντικειμένου της είναι υποχρεωμένη να «βλέπει» η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έτσι ώστε να υπάρχει προετοιμασία και για το πιο ακραίο γεγονός, έχει τεθεί ο σχεδιασμός μετατροπής του κλειστού γυμναστηρίου «Φίλιππος Αμοιρίδης» σε βοηθητική υγειονομική μονάδα, αξιοποιώντας τις χορηγίες ιδιωτών.

Αξίζει να σημειωθει ότι το ίδιο ενδιαφέρον με την νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έχει ως γνωστόν και ξανθώτικη καταγωγή και μνήμες από την περιοχή, επέδειξε για την περιοχή και ο απελθών Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επίσης ενημερώθηκε επίσης από τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη για την κατάσταση στην περιοχή και τις δράσεις που είναι σε εξέλιξη και δήλωσε την αμέριστη  συμπαράστασή του στην πόλη και τους πολίτες της και τη διάθεσή του να βοηθήσει, με όποιον τρόπο χρειαστεί.