Σε 20 παίκτες του Ιπποκράτη τα πρώτα τεστ εμβολίων για τον κορονοϊό από γιατρούς του ΠΓΝΑ!

Η επιστημονική κοινότητα σε όλον τον κόσμο ασχολείται αυτήν την περίοδο με την δημιουργία εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και από την προσπάθεια αυτή δεν λείπει η Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά ούτε και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που αποτελεί άλλωστε και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊο σε όλη την ΑΜ-Θ.

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, σε αυτές σημαίνοντα ρόλο αναμένεται να παίξουν και οι ποδοσφαιριστές του Ιπποκράτη, της γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας που αγωνίζεται στο πανεπιστημιακό γήπεδο της Δραγάνας, μετέχει στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου και ουσιαστικά αποτελεί την ποδοσφαιρική έκφραση του νοσοκομείου.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν ειδοποιηθεί για την εθελοντική συμμετοχή τους σε ειδικά τεστ που θα γίνουν από ειδική ομάδα της Ιατρικής Σχολής. Τα τεστ οφείλουν να γίνουν σε απόλυτα υγιείς και αθλητικές προσωπικότητες, που δεν ασχολούνται όμως επαγγελματικά με την άθληση, ώστε να διαπιστωθεί αν τα αντισώματα που θα τους χορηγηθούν προκαλούν μεγαλύτερη ανοσία στον κορονοϊό στους απλούς, υγιείς και σχετικά αθλητικούς οργανισμούς.

Μάλιστα, η πρώτη ενημέρωση αναφέρει ότι θα χρειαστεί συνολικά 100 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να συμμετάσχουν στα τεστ που θα γίνουν από το ΔΠΘ και για τον λόγο αυτόν, ήδη έχει ζητηθεί η συνδρομή της ΕΠΣ Έβρου αλλά και των γειτονικών ΕΠΣ Θράκης και Ξάνθης, στις πόλεις των οποίων έχει σχολές το ΔΠΘ, ώστε να εντοπιστούν και άλλοι εθελοντές στην όλη προσπάθεια.

Παράλληλες έρευνες θα γίνουν σε άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές περιοχές, διαφορετικών χωρών, με συμμετοχή συνολικά 500 ανθρώπων. Άλλωστε, αυτή η έρευνα της Ιατρικής του ΔΠΘ με την συμβολή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης αλλά και όσων άλλων δεχθούν να συμμετάσχουν στην έρευνα, γίνεται σε συνεργασία με τον κορυφαίο διεθνές Πανεπιστήμιο Foolsday Univercity υπό την επίβλεψη του καθηγητή Dr Antony Liar, για την οποία έχει κάνει και στο παρελθόν λόγο το ThrakiSportS.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έρευνα, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση του να έχουν δελτίο σε ομάδες της ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης, μέχρι την συμπλήρωση των 100 (οι πρώτοι 20 είναι κατά προτεραιότητα οι παίκτες του Ιπποκράτη) μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ, με την ευχή σύντομα να βρεθεί το εμβόλιο που θα φέρει ανακούφιση σε όλη την ανθρωπότητα.