Η ΕΠΣ Ξάνθης μας καλεί να δώσουμε αίμα! Ο σπουδαίος λόγος για να βγούμε από το σπίτι

Σε μια πολύ ωραία κίνηση προτρέπει όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου και μη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Ξάνθης και δε μένει παρά να το ακολουθήσουμε.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί Πρόεδροι και Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων,
Αγαπητοί Προπονητές,
Αγαπητοί Ποδοσφαιριστές,
Αγαπητοί Φίλοι του Ποδοσφαίρου,
Αγαπητοί Ξανθιώτες,

Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19).

Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά. Στις νοσηλευτικές μονάδες των πόλεων, στα Κέντρα Υγείας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς αλλά και εθελοντισμού. Άλλωστε, η αθλητική οικογένεια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.

Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές, για όλους μας, ας ενισχύσουμε την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα. Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.

Αυτές τις μέρες ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και βγαίνουμε έξω για τα απολύτως απαραίτητα. Σπουδαίος λόγος για να βγούμε είναι να δώσουμε αίμα. Μια φιάλη αίματος μπορεί να σώσει συνανθρώπους μας, αξίζει να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ μας, μπορούμε να το κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.