«Πλήθος πολιτών αθλούνταν και στην Αλεξανδρούπολη» σύμφωνα με καταγγελία δημότη για την κατάσταση στη γέφυρα Βανικιώτη

Η φωτογραφία είναι από ένα από τα παλιότερα Run Greece, τον μεγαλύτερο δρομικό αγώνα στην Ελλάδα. Τέτοιες εκδηλώσεις πλέον έχουν απαγορευθεί, αλλά ακόμα και η ομαδική άσκηση μικρότερου αριθμού πολιτών δεν επιτρέπεται λόγω COVID-19.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι την δόξα αυτών που μαζικά βγήκαν για τρέξιμο και άθληση στην παραλία της Θεσσαλονίκης, κάτι που έγινε μείζον θέμα στα κανάλια, ή στην Εκτενεπόλ της Ξάνθης, γεγονός που ανέδειξε το ThrakiSportS σε προηγούμενο άρθρο, ζήλεψε και η Αλεξαανδρούπολη.

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει πολίτης της Αλεξανδρούπολης, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του evros-news, με επιστολή που έφτασε χθες το απόγευμα μέσω e-mail στην ειδησειογραφική ιστοσελίδα του Έβρου, μεταφέροντας την εμπειρία του για την κατάσταση που αντίκρισε στην περιοχή του ρέματος Βανικιώτη και την αγανακτηση που ένιωσε.

Το κείμενο έχει ως εξής:

“Σήμερα 30/03/2020, στην γέφυρα Βανικιώτη υπήρχε πλήθος πολιτών που έκαναν γυμναστική και γενικότερα άθληση.

Ποιος είναι ο περιορισμός;

Που είναι η προφύλαξη;

Μήπως έχει παρερμηνευτεί η μετακίνηση;Μήπως πρέπει να αλλάξει κάτι στο έντυπο αυτό;

Μήπως να υπάρχει αστυνόμευση παραπάνω, γιατί δεν φαίνεται έξω να υπάρχει αυτή που πρέπει;

Μιλάμε για την υγεία όλων μας. Ποια μέτρα απόστασης τηρούνται; Σε αυτή την περίοδο βρήκαν όλοι να κάνουν άθληση. Μπορεί να αλλάξει κάτι;

Ποια αστυνόμευση και ποιος έλεγχος; Κρίμα, έπρεπε να βγάλω φωτογραφίες να βλέπατε τι γινόταν.

Έχουμε καταλάβει ότι πεθαίνει κόσμος και μάλιστα στο Νοσοκομείο της πόλης μας υπάρχουν θάνατοι;

Είναι κρίμα να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και να μην έχω δει εγώ τουλάχιστον αστυνόμευση πουθενά έξω; Λόγω δουλειάς αναγκαστικά πρέπει να βγω και διαπιστώνω να υπάρχει σχεδόν… συνωστισμός έξω στους δρόμους. Δεν είναι υπερβολή αυτά που σας γράφω.

Προσέχουμε για να έχουμε την υγεία μας και να προστατεύσουμε την ζωή μας. Όχι μόνο τη δική μας αλλά και των γύρω μας. Κάποιοι προφανώς δεν το καταλαβαίνουν, οπότε μόνο με αστυνόμευση θα γίνει κάτι”.