H αναδρομή της ΑΕ Κομοτηνής στα δύο πρωταθλήματα ΕΚΑΣΑΜΑΘ!

Η ΑΕ Κομοτηνής δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα της μια αναδρομή σε δύο από τις πολύ επιτυχημένες χρονίες του συλλόγου, δηλαδή τα δύο πρωταθλήματα ΕΚΑΣΑΜΑΘ το 2007 και 2015 που της χάρισαν και την άνοδο στην Γ’ Εθνική Ανδρών.

Δείτα αναλυτικά την δημοσίευση:

«Οι δύο άνοδοι της ΑΕ Κομοτηνής στην Γ΄ Εθνική

Το τμήμα Μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ δύο φορές. Συγκεκριμένα την σεζόν 2006/07 με προπονητή τον Δημήτρη Οικονομίδη και την σεζόν 2014/15 με προπονητή τον Βασίλη Στοάκη.

Συγκεκριμένα, η πρώτη άνοδος ήρθε το 2007 όταν οι «Κιτρινόμαυροι» πραγματοποιώντας μεγάλες εμφανίσεις και παίρνοντας σπουδαίες νίκες κατάφερα να οδηγήσουν την υπόθεση άνοδο στην Κομοτηνή απέναντι στην Αγία Βαρβάρα. Η σεζόν ξεκίνησε με θρίλερ (νίκη με 64-63 επί του Ρούπελ Σιδηροκάστρου) και ολοκληρώθηκε με θρίλερ με νίκη επί της Αγίας Βαρβάρας στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας με 89-84 στην παράταση (κανονική διάρκεια 75-75) . Σε εκείνο το παιχνίδι αγωνίστηκαν για την ομάδα μας οι Κουτσοβασίλης 8, Τσίκινας 4, Μορφονιός 1, Γιαουρτόγλου 27(2), Τσουρής 17(1), Κουτσογιάννης 20(1), Αποστολίδης 9, Κουϊμτζής 1, Τσερνισώφ, Μαμμής. Εκείνη την χρονιά η ομάδα της Κομοτηνής κατάφερε να σημειώσει 18 νίκες και 4 ήττες. Εκείνη την σεζόν μάλιστα η ομάδα μας προκρίθηκε και στον τελικό του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ όπου ηττήθηκε με 64-75 από την Αγία Βαρβάρα σε έναν αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη μία εβδομάδα μετά το τελευταίο παιχνίδι για το πρωτάθλημα.

Δυστυχώς την επόμενη σεζόν η ομάδα μας υποβιβάστηκε στις λεπτομέρειες παρόλα αυτά έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ και γενικότερα απέσπασε το χειροκρότημα της μπασκετικής κοινότητας.

Η δεύτερη άνοδος ήρθε το 2015 μετά από μία εξαιρετική σεζόν. Η ομάδα του Βασίλη Στοάκη ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ μέσα στις Φέρες αλλά στη συνέχεια έτρεξε ένα νικηφόρο σερί 10 νικών τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη φάση με αποκορύφωμα τη νίκη με 91-82 επί του Αστέρα Καβάλας. Ο Αστέρας ισοφάρισε την διαφορά πόντων στα Ποταμούδια και η ομάδα μας επικρατώντας στο τελευταίο λεπτό του Πανσερραϊκού με 58-63 παίρνοντας το πρωτάθλημα και το «εισιτήριο» για την Γ΄ Εθνική όπου εμεινε για 3 χρόνια. Την ομάδα απάρτιζαν οι Σιμάκης, Χατζηπαυλίδης, Μουράτ Μεχμέτ Τσαούς, Χονδρόπουλος, Λεφής, Μπορμπίδης Αν. , Καπαρελιώτης, Παπαγεωργίου, Καναράς, Βάκρινος, Γκιρίτσης, Κοτσαρίδης, Βαχαρίδης (δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού), Κουτσοβασίλης, Τερζίδης, Θεοδωρίδης, Μπακιρτζής, Παπακωνσταντίνου.

Εκείνη την σεζόν η ομάδα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού, όπου αποκλείστηκε από τον Αστέρα Καβάλας στις λεπτομέρειες.

Η ομάδα μας κατάφερε να μείνει για 3 χρόνια στην Γ΄ Εθνική φτάνοντας μέχρι και στην 4η θέση του πρωταθλήματος. Θα ακολουθήσει σχετικό αφιέρωμα με την πορεία της ομάδας στην Γ΄ Εθνική.»