Σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κρούσματα κορονοϊού ετοιμάζεται να μετατραπεί το Αμοιρίδιο

Με τους θανάτους στον Νομό Ξάνθης να έχουν ήδη ανέλθει στον αριθμό των τεσσάρων, ο Δήμος Ξάνθης προετοιμάζεται για τα χειρότερα και στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιεί το «Φίλιππος Αμοιρίδης».

Το κλειστό γυμναστήριο – στολίδι της πόλης πριν ένα μήνα είχε μετατραπεί σε… ταβέρνα, για να γιορταστεί η Τσικνοπέμπτη, γεγονός που είχε επικρίνει έντονα πριν λίγες ημέρες η χήρα του Φίλιππου Αμοιρίδη θυμίζοντας ότι δημιουργήθηκε για την φιλοξενία κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων.

Ωστόσο με απόφαση του δημάρχου της Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, αποφασίστηκε αυτή τη φορά να αξιοποιηθεί επίσης για μη αθλητικούς σκοπούς αλλά για πολύ σοβαρό λόγο δημόσιας υγείας και ασφάλειας, αφού ξεκινούν εργασίες για να μετατραπεί το αθλητικό κέντρο του Αμοιρίδιου σε Νοσοκομείο με κλίνες για παν ενδεχόμενο.

Την ανακοίνωση έκανε γνωστή ο δήμαρχος στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο δημαρχείο Μύκης, υπό την προεδρία του υφυπουργου Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, όπου εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν για την έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα πάντως με όσα μεταδόθηκαν στην ΕΡΤ, η μετατροπή του Αμοιρίδειου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην πόλη της Ξάνθης, ωστόσο «δεν υπάρχει λόγος ανυσηχίας για κάτι χειρότερο καθώς πρόκειται για κίνηση καθαρά προληπτική και για λόγους ετοιμότητας και πρόληψης σε περίπτωση που ξεφύγει η κατάσταση».