Γεγονός το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού (και) στον Νομό Ροδόπης

Και το πρώτο ,επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα του κορωνοϊού στη Ροδόπη είναι γεγονός.Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της Ροή news πρόκειται για άνδρα περίπου 60 ετών ο οποίος διαμένει σε οικισμό της περιοχής.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πηγή της μετάδοσης είναι γνωστή και έτσι το κρούσμα δεν θεωρείται “ορφανό”.

Ο άνθρωπος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και δεν παρουσιάζει συμπτώματα .Τόσο αυτός όσο και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον έχουν τεθεί σε κατ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται στενά .

Να σημειωθεί ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι εφόσον είχαν καταγραφεί κρούσματα σε Ξάνθη και Εβρο ήταν απόλυτα βέβαιο ότι θα είχαμε και στη Ροδόπη ενώ αναμένεται ο αριθμός να αυξηθεί τις επόμενες μέρες .

Όπως αποκάλυψε χθες η Ροή ήδη στην περιοχή μας έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό και δεν τήρησαν την καραντίνα στην οποία έπρεπε να βρίσκονται.Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι οι φοιτητές που χθες ήρθαν από την Τουρκία φιλοξενούνται σε 2 ξενοδοχεία σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη και καθημερινά παρακολουθείται η υγεία τους αρμοδίως.

Ο ιός λοιπόν διαδίδεται και έχει μεγάλη σημασία να τηρούνται οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και τα ατομικά μέτρα υγιεινής με μεγάλη αυστηρότητα και σχολαστικότητα.

Πηγή: https://www.roinews.gr