Super League: Δύο πρώην «Κομοτηναίοι» τερματοφύλακες το απόλυτο των αγώνων με ΠΑΟΚ

Από τη περίοδο 2006-07, που δημιουργήθηκε το πρωτάθλημα της Super League, 17 τερματοφύλακες έχουν υπερασπιστεί την εστία των «ασπρόμαυρων», εκ των οποίων μόλις δύο κατάφεραν να κάνουν το απόλυτο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αγωνιζόμενοι δηλαδή από το πρώτο ως το τελευταίο παιχνίδι της ίδιας σεζόν.

Πρόκειται για δυο παλιούς γνώριμους, τους Ντάνιελ Φερνάντες και Αλέξανδρο Πασχαλάκη, οι οποίοι υπερασπίστηκαν την εστία του «Δικεφάλου» τις περιόδους 2007-08 και 2018-19 αντίστοιχα χωρίς να χάσουν ούτε λεπτό σε αγώνα.

Οι δύο πορτιέρο μάλιστα συνυπήρξαν για την σεζόν 2014-15 στην ομάδα του Πανθρακικού, χωρίς ωστόσο να καταγράψουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής με την φανέλα του, συμμετέχοντας σε 4 παιχνίδια ο πρώτος και 4 ο δεύτερος την συγκεκριμένη σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως σημειώνει στο εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του στην Metrosport ο Γιώργος Ζαΐρης, ο Πορτογάλος θα μπορούσε να έχει το απόλυτο και τη προηγούμενη περίοδο (2006-07), έχασε ωστόσο έναν αγώνα (στον οποίο συμμετείχε ο Τοχούρογλου).

Από την πλευρά του, ο Πασχαλάκης έκανε το απόλυτο συμμετοχών στην ομάδα που κατέκτησε το αήττητο πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (2018-19).

Τη φετινή χρονιά βέβαια ο Πασχαλάκης έχασε για μεγάλο χρονικό διάστημα τη θέση στα γκολπόστ ως βασικός από τον μέχρι πρότινος τερματοφύλακα της Ξάνθης, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, έχοντας 20 συμμετοχές τη φετινή σεζον με τον ΠΑΟΚ έναντι 6 του Πασχαλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι με την φανέλα της Ξάνθης, ο Σέρβος είχε 90 συμμετοχές σε ισάριθμους αγώνες.