«Κόπηκε» από την ΕΡΤ3 η εκπομπή της δημοσιογράφου που ρώτησε Αυγενάκη για Ξάνθη, ΠΑΟΚ και ΕΕΑ «χωρίς προηγούμενη συνεννόηση»

Σε κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά προχώρησε η ΕΡΤ, κόβοντας την ενημερωτική εκπομπή της Σύνθιας Σάπικα σε καιρό που ο κόσμος έχει ανάγκη από ενημέρωση κι αντικαθιστώντας την με… επανάληψη, λίγες ημέρες μετά την «κατσάδα» που η δημοσιογράφος φέρεται να δέχθηκε από τον Λευτέρη Αυγενάκη επειδή τον ρώτησε για το ζήτημα της Ξάνθης, του ΠΑΟΚ και την ΕΕΑ. 

Η εκπομπή «Συν» που προβάλλεται καθημερινά στις 16:30 ως τις 18:00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ3 αλλά πλέον, όπως αναφέρει πλειάδα ΜΜΕ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βγαίνει από το πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης από την επόμενη εβδομάδα. Η αυλαία της εκπομπής πέφτει σήμερα το απόγευμα, όπου θα μεταδοθεί για τελευταία φορά, αφού η διοίκηση της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε να την «κόψει». 

Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο προκαλεί ερωτηματικά, καθώς γίνεται σε μία εποχή που στην τηλεόραση δεσπόζουν οι ενημερωτικές εκπομπές λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στη ζωή του τόπου με τον κορονοϊό. Πόσω μάλλον προκαλεί απορίες το γεγονός ότι αποφασίζεται, βάσει του προγράμματος που είναι αναρτημένο αυτή τη στιγμή, να μεταδοθεί στη θέση της  η εκπομπή «Πράσινος οδηγός για ταξιδιώτες» και δη σε… επανάληψη! 

Όπως υπενθυμίζει το sdna, μόλις λίγες ημέρες πριν, στις 11 Μαρτίου, καλεσμένος της εκπομπής «Συν» ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μάλιστα δεν είχε διστάσει να «μαλώσει» στον «αέρα» τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα επειδή έκανε ερώτηση για την όσα έχουν συμβεί με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με την υπόθεση της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ. Εμφανώς εκνευρισμένος ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε αρκετές φορές στη δημοσιογράφο πως… δεν είχαν συνεννοηθεί να ερωτηθεί για την ΕΕΑ αλλά απάντησε, ψέγοντας όμως κατ’ επανάληψη την δημοσιογράφο, ειδικά όταν προσπαθούσε να σταματήσει τον μονόλογό του λόγο έλλειψης χρόνου αλλά και επιχειρημάτων από την πλευρά της για αντίλογο, καθώς δεν ήταν γνώστρια του θέματος.

Ηδη το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από πολλά σχόλια για το ξαφνικό κόψιμο της εκπομπής από το πρόγραμμα της ΕΡΤ 3 κι αυτό μάλιστα παρότι η Συνθια Σαπικα πρόκειται για ένα από τα επιφανέστερα στελέχη του σταθμού, με μεγάλη εμπειρία και σημαίνοντα ρόλο στο τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης. Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι η δημοσιογράφος υπήρξε και υποψήφια βουλευτής με το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πάντως δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση ότι η δημόσια διαμαχη της δημοσιογράφου με τον υφυπουργό Αθλητισμού για την υπόθεση Ξάνθης-ΠΑΟΚ έχει να κάνει με την εκπαραθύρωσή της, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι επειδή τα γεγονότα συμπίπτουν, αρκετοί τα συσχετίζουν.