Ποτουρίδης από το μακρινό Κέιπ Τάουν: «Έλληνες συμμορφωθείτε – Πίστη και Δύναμη»

Με δηλώσεις στο novasports, ο έμπειρος αμυντικός Γιάννης Ποτουρίδης μιλήσε για την κατάσταση που επικρατεί στην Νότια Αφρική, όπου βρίσκεται, ενώ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Ο 28χρονος αμυντικός, ο οποίος τη διετία 2014-2016 πέρασε από την ομάδα του Πανθρακικού, πραγματοποιώντας 63 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, τη φετινή χρονιά βρίσκεται στο πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής, αγωνιζόμενος με την Κέιπ Τάουν Σίτι, της οποίας ο πρόεδρος μάλιστα είναι Έλληνας.

Η χώρα της Αφρικής έχει απαγορεύσει τα ταξίδια προς την Ευρώπη, κατά συνέπεια και προς την χώρα μας, ενώ στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 62 κρούσματα από τον κορονοϊό. Ο Ποτουρίδης και η οικογένειά του βρίσκονται στην Νότια Αφρική, όπου το ποδόσφαιρο συνεχίζεται κανονικά παρά την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως και μέσα από τις δηλώσεις του τονίζει πως παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και εξέφρασε την ανυσήχια ως προς τα γεγονότα.

Οι δηλώσεις του πρώην αμυντικού του Πανθρακικού στο novasports:

«Εγώ μένω στο Κέιπ Τάουν και ο ιός έχει λίγες μέρες που εμφανίστηκε. Σε όλη τη Νότια Αφρική που είναι μια μεγάλη χώρα μόλις που ξεπεράστηκαν τα 50 κρούσματα. Η αλήθεια είναι ότι ιδιαίτερα μέτρα άρχισαν να εφαρμόζονται από χθες και αναμένουμε την απόφαση σχετικά με την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Κάτι ακούγεται για διακοπή τριών εβδομάδων.

Παρόλο που ακόμα δεν υπάρχει κάποια εντολή από το Κράτος εμείς μένουμε σπίτια μας και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο προσεκτικοί μπορούμε. Παρακολουθώ και τις εξελίξεις στην Ελλάδα καθημερινά καθώς εκεί είναι όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι μου. 

Ευτυχώς είναι εδώ η γυναίκα μου και το παιδί μου που μαζί αντιμετωπίζουμε την κατάσταση και που με βοήθησαν να προσαρμοστώ άμεσα στον τρόπο ζωής αλλά και στα επαγγελματικά. Στην αρχή ήμουν κάπως διστακτικός αλλά δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερα προβλήματα.

Τελικά τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ, ό,τι περίμενα και αυτό με βοηθάει πολύ ψυχολογικά όσον αφορά το ποδόσφαιρο. 

Ελπίζω οι Έλληνες να συμμορφωθούν με την τις οδηγίες των ειδικών ώστε να περάσει όλο αυτό όσο το δυνατόν συντομότερα και πιο ανώδυνα γίνεται. Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τον εαυτό μας, τους δικούς μας, τους γύρω μας με υπομονή, πίστη και δύναμη!».