Με απόφαση Ερντογάν κρύβουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Τουρκία

Αυξήθηκαν σε πέντε τα κρούσματα κορονοϊού στην Τουρκία. Αυτό ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ύστερα από πολύωρη σύσκεψη με τους υπουργούς Δικαιοσύνης Αμπτουλχαμίτ Γκιούλ και Μεταφορών και Υποδομών Τζαχίτ Τουράν, Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αναφορές πως η Άγκυρα ίσως κρύβει την αλήθεια.

Υπενθυμίζεται πως ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 100 χώρες και μάλιστα βρέθηκε στους μισούς από τους γείτονες της Τουρκίας, δηλαδή σε Ιράν, Ιράκ, Γεωργία και στη χώρα μας.

Και ενώ ο κορονοϊός μοιάζει να εξαπλώνεται ταχύτατα, η Άγκυρα, δια των δηλώσεων Κότζα, επιμένει πως ανά την τουρκική επικράτεια έχουν επιβεβαιωθεί πέντε μόλις κρούσματα με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα ερωτηματικά για το τι πραγματικά ισχύει.

Μία επιδημία κορωνοϊού, στην Τουρκία θα σημάνει επιστροφή της οικονομίας στην ύφεση και νέες υποτίμησης της τουρκικής λίρας την στιγμή που οι Τούρκοι πολίτες βρίσκονται στα όρια τους με την υψηλή ανεργία και τις ανατιμήσεις στα προϊόντα.

Ταυτόχρονα η είδηση που μεταδίδεται από τοπικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ προκαλεί απορία. Μία 86χρονη γυναίκα που ταξίδεψε από την Τουρκία στο Μέριλαντ βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και δεν είχε έρθει σε επαφή με κανένα από τα κρούσματα σε αμερικανικό έδαφος. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Μέριλαντ, Λάρι Χόγκαν αυτή είναι και η πρώτη περίπτωση κρούσματος που συνδέεται απευθείας με την Τουρκία. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από τις τουρκικές αρχές για το περιστατικό.

Επιπλέον και η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε τις πτήσεις από την Τουρκία όταν ακόμα ακόμα η Τουρκία έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στη χώρα της.

Πάντως όσο η ροή επίσημων πληροφοριών παραμένει περιορισμένη, και ενώ οι πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο, είναι δύσκολο να «σιωπήσουν» όσοι θεωρούν πως η γειτονική χώρα πράγματι προσπαθεί να διαμορφώσει μία εικόνα αναντίστοιχη της πραγματικότητας σε σχέση με τη νόσο που έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό.

Διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν μάλιστα πως η Άγκυρα έχει λόγους να αγωνιά για τον έλεγχο της κατάστασης μιας και που ενδεχόμενο χτύπημα του τουρισμού της χώρας θα επιδείνωνε την οικονομική κρίση που έτσι κι αλλιώς πλήττει την Τουρκία, ενώ αυτή βρίσκεται αντιμέτωπη και με πολεμικά μέτωπα.

Τέλος ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης που όλες αυτές τις ημέρες βρίσκεται στα σύνορα έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook:

“Άραγε αναρωτήθηκε κανείς πόσα κρούσματα κορονοϊού έχει η Τουρκια ;
Μέχρι πότε η τουρκική κυβέρνηση θα παίζει παιχνίδια με την υγεία ανθρώπινων ψυχών ;
Μήπως η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να επισκεφθεί κλιμάκιο με γιατρούς την Τουρκια για να εξακριβώσει την ακριβή κατάσταση ;
Και εντέλει μήπως κάποια στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κλείσει το τελωνείο των Κήπων ;
Οι πληροφορίες οι δικές μας μιλούν για εκατοντάδες κρούσματα στην τουρκική πλευρά !
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει στα παραποτάμια αναχώματα των Τούρκων πολιτικά ασθενοφόρα κάτι που δεν βλέπαμε στο παρελθόν .
Όπως επίσης από το ποτάμι έγινε περισυλλογή πτώματος με στολές αντιμετώπισης κορονοϊού.”

Κλείνοντας το ερώτημα που παραμένει είναι ένα γιατί δεν έχει κλείσει ακόμα το τελωνείο των Κήπων; Τι περιμένουμε να γίνει;

Πηγή: https://www.e-evros.gr