Δεκάδες για… μπασκετάκι παρά τις απαγορεύσεις στο Πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ξάνθη

«Μένουμε σπίτι» είναι το σύνθημα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Και αυτό οφείλουν να κάνουν οι περισσότεροι Έλληνες.

Ωστόσο κάποιοι ξεχύθηκαν από το πρωί στις παραλίες και άλλοι στα χιονοδρομικά κέντρα, με αποτέλεσμα να βγει το απόγευμα ο Μητσοτάκης και να δώσει εντολή να κλείσουν και αυτά.

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του είχε ζητήσει από τους νέους να κάτσουν σπίτι και αν θέλουν να βγουν να το κάνουν για να αθληθούν σε ανοιχτούς χώρους, αποφεύγοντας σε κάθε περίπτωση τον συγχρωτισμό.

Οπως φαίνεται από τη φωτογραφία, αυτό δεν συμβαίνει. Πρόκειται για την εικόνα που είχε το απόγευμα το Πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ξάνθη, αλλά ανάλογη ή και χειρότερη ήταν η εικόνα και σε άλλα υπαίθρια γήπεδα.

Μπορεί οι Δήμοι να έχουν βάλει λουκέτο στις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά η απόφαση για αναστολή λειτουργίας εξαιρεί τους χώρους μεμονωμένης άθλησης και αυτό δίνει ερμηνείες για καταστάσεις σαν και αυτήν της φωτογραφίας που ανέβασε ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

Ο ίδιος σχολίασε, δημοσιόποιώντας την συγκεκριμένη φωτογραφία:

Μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του Κορονοϊού, πολλοί ασχολούνται με τις εκκλησίες, τους ενοχλεί που είναι ανοιχτές, όμως πάνε στα σούπερ μάρκετ και φυσικά δεν παραλείπουν να παίξουν και ένα μπασκετάκι μιας και έχουν χρόνο. Να ξέρετε ότι ο Covid 19 δεν μεταδίδεται μόνον από τους θρησκευόμενους και ένα είναι σίγουρο: Η συλλογική κοινωνική ευθύνη είναι άγνωστη για τους πολλούς, ακόμη και τους εξυπνότερους ημών. Αν και θα έπρεπε να μην λειτουργεί η εγκατάσταση αυτή, παρόλα αυτά, είναι γεμάτη κόσμο ακόμη και τώρα.