Μετατέθηκαν τρεις αγώνες στην Α2 Ανδρών λόγω Πανελληνίου Εφήβων αλλά δεν δόθηκε αναβολή στο ΟΦΗ-Εθνικός της Α1!!!

Αρκετές φορές πολλές ομάδες της Volley League και Α2 Ανδρών αιτούνται την μετάθεση των αγωνιστικών υποχρεώσεων τους εφόσον νεαροί παίχτες τους αγωνίζονται με την εθνική ομάδα ή σε κάποιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις μικρότερες κατηγορίες.

Έτσι και έγινε λοιπόν, στον Βόρειο Όμιλο της Α2 Ανδρών, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι αγώνες του Αριστοτέλη Σκύδρας (συμμετείχε στο Πανελλήνιο) με τον Φίλιππο Βέροια, το Άρης (συμμετείχε στο Πανελλήνιο) – Πιερικός και του Πήγασου Πολίχνής (συμμετείχε στο Πανελλήνιο) με το Πανόραμα μετατέθηκαν για την Τετάρτη (11/3) από το Σάββατο ή την Κυριακή όπως συνηθίζεται να πραγματοποιούνται οι αναμετρήσεις. Ανάλογα συνέβησαν και στην Α2 Γυναικών.

Το ερώτημα είναι γιατί η αναμέτρηση του Εθνικού στην Κρήτη με τον ΟΦΗ δεν μετατέθηκε, αφού οι μισοί και περισσότεροι παίχτες της ομάδας αγωνίζονται και στο εφηβικό του Εθνικού; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Εθνικός ζήτησε αναβολή από την ΕΣΑΠ αλλά δεν του χορηγήθηκε από την διοργανώτρια αρχή, με το επιχείρημα ότι οι αγώνες ήταν ημιτελικής και όχι τελικής φάσης με αποτέλεσμα κατά συνεπεια να μην θεμελιώνεται αίτημα αναβολής βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών.

Είχαν σίγουρο ότι η συγκεκριμένη άρνηση έδωσε το τέλειο άλλοθι στην διοίκηση του Εθνικού να γλιτώσει τα έξοδα από το πιο δαπανηρό ταξίδι που είχε να κάνει μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος. Από τον Εθνικό κυνήγησαν την μετάθεση της αναμέτρησης ζητώντας είτε την μεταφορά της το προσεχές Σαββατοκύριακο που θα είχε διακοπή λόγω του φάιναλ φορ του Κυπέλλυ το πρωτάθλημα είτε να πάει μεσοβδόμαδα, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο Εθνικός δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στην Κρήτη αποτελεί μαύρη μέρα για την ιστορία του συλλόγου.