Γνωστός αθλητικογράφος ήρθε αποστολή στον Έβρο και έπεσε πάνω σε 20 μετανάστες στο Σιδηρώ (+video)

Ο Κώστας Ασημακόπουλος είναι από τους κορυφαίους αθλητικούς συντάκτες – ρεπόρτερ της χώρας. Μπορεί να έχει ειδίκευση στο βόλεϊ (καθότι τυγχάνει και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΕΣΑΠ) και να συγκλονίζει με τα ελεύθερα θέματά του στο κυριακάτικο Έθνος, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες ξεχωρίζει και με τις (μη αθλητικές) ανταποκρίσεις του από το μέτωπο του Έβρου.

Μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας επισκέφθηκε το χωριό Σιδηρώ του Δήμου Σουφλίου, εκεί όπου υπάρχει ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο στο οποίο έχουν θαφτεί οι δεκάδες αγνώστων λοιπών στοιχείων πρόσφυγες ή μετανάστες που άφησαν στα παγωμένα νερά του Έβρου την τελευταία τους πνοή. Και καθώς βρισκόταν εκεί, έγινε μάρτυρας μιας ξεχωριστής στιγμής.

Πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να περνούν μπροστά του διασχίζοντας το Σιδηρώ, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 9/3. «Ο απεσταλμένος του ethnos.gr βρίσκονταν στο χωριό για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και ξαφνικά περνούν από μπροστά του περίπου 20 άτομα», σχολιάζει το σχετικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του Έθνους.

Το βίντεο ντοκουμέντο αποδεικνύει ότι η τουρκική πλευρά βρίσκει τρόπους να περάσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο ελληνικό έδαφος, την ώρα που στις Καστανιές οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τη δράση των Τούρκων. 

Περίπου 20 πρόσφυγες και μετανάστες κινούνταν με διακινητή ενώ κάποιοι από τους ντόπιους προσπάθησαν να τους καθυστερήσουν, χωρίς να τα καταφέρουν. Ο οδηγός τους, μάλιστα, φώναζε: «Go, go, run», για να μην γίνουν αντιληπτοί.

«Μόλις έφτασα στο χωριό Σιδηρώ όπου η πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι Έλληνες. Γύρω στις 19.00 απόψε συναντήθηκα με 20 τρομαγμένους μετανάστες πρόσφυγες που με γοργό βήμα κατευθύνθηκαν προς το βουνό Μέγα Δέρειο», σχολίασε ο Κώστας Ασημακόπουλος στο facebook.

Ολα αυτά διεξάγονται στον Εβρο ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Βερολίνο, έστειλε μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αποσύρει τους απελπισμένους από τον Εβρο και να σταματήσει τα fake news. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ