Γ’ Εθνική: Ντέρμπι στην Ξάνθη, παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία στην Αλεξανδρούπολη (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 23η αγωνιστική συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όπου όσο φτάνει στην τελική του ευθεία τόσο κορυφώνεται η μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Η αγωνιστική ξεκίνησε το Σάββατο όπου ο Απόλλων Παραλιμνιου με γκολ του Γαιδαρτζή πέρασε από το Οφρύνιο σπαζοντας το σερί του Αετού Ορφανού.

Ένα από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της αγωνιστικής είναι το Ξανθιώτικο ντερμπι ανάμεσα στον Άρη Αβάτου και τον Ορφέα Ξάνθης που θα γίνει στο γήπεδο του ΑΟΞ. Ο 6ος της βαθμολογίας Άρης μετά την ισοπαλία που απέσπασε στην Δράμα από τον Πανδραμαϊκό θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της και την επόμενη σεζόν στην Γ’Εθνική. Ο Αλέκος Ξανθόπουλος υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, πλην του τραυματία Ψεμματά.

Ο Ορφέας, έπειτα από το βαθμό που απέσπασε την προηγούμενη αγωνιστική από τον Απόλλων Παραλιμνιού εντός έδρας, βρίσκεται εντός της ζώνης του υποβιβασμού στην 9η θέση στο -2 από την Ένωση, ψάχνει ένα πολύτιμο τρίποντο σε έναν αγώνα-τελικό, ώστε να βρίσκεται στο κόλπο της παραμονής και να κρατήσει τη διαφορά των -2 πριν έναν ακόμη «τελικό» με τους Εβρίτες. Ο Μπάμπης Χατζημεστής δεν μπορεί να υπολογίζει τους Κατρανίτσα και Ξαντινίδη επιστρεφουν ωστόσο οι Χακή Τζαμπάζ και ο Βουλγαρίδης. Υπενθυμίζουμε ότι τις δύο ομάδες χωρίζει μια απόσταση 8 βαθμών (33 έχει ο Άρης, 25 ο Ορφέας).

Στην Αλεξανδρούπολη, η Ένωση (8η με 27 βαθμούς) μετά την πολύ σημαντική από βαθμολογικής πλευράς νίκη επί του Ηρακλή Ζυγού, υποδέχεται στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης τον 5ο της κατάταξης Πανδραμαϊκό και στοχεύει σε ένα τρίποντο που θα την κρατήσει εκτός της επικίνδυνης ζώνης και θα τη διατηρήσει στο +2 από τον Ορφέα, μια εβδομάδα πριν τον κρισιμότατο μεταξύ τους αγώνα στην Ξάνθη.

Ο Νίκος Ουσταμπασίδης έχει απουσίες αφού πέραν του Σεβαστού Γκαβανόζη θα απουσιάσει και ο Αρθούρος Αμπραχαμιάν που χτύπησε στον αγώνα με τον Ζυγό, ενω θα λείπει και ο Γεωργαντζόπουλος. Αν και υπήρχαν σκέψεις για την αναβολή του αγώνα λόγω της κατάστασης στον Έβρο, τελικά αυτές δεν προχώρησαν και το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Στο παιχνίδι των υποβιβασμένων στη Χρυσούπολη, ο ουραγός της βαθμολογίας Ηρακλής Ν.Ζυγού (7 βαθμούς) θέλει τη νίκη ώστε να σπάσει ένα άσχημο σερί 9 αγώνων χωρίς βαθμό κόντρα στον Κεραυνό Πέρνης που από την προηγούμενη αγωνιστική υποβιβάστηκε και εκείνος και μαθηματικά, ενώ δε δείχνει σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Αρκετά είναι τα προβλήματα για αυτήν την αναμέτρηση καθώς ο Γιάννης Δημητριάδης σε αυτήν την αποστολή δεν θα έχει μαζί τους Ευθυμιάδη, Ψαρόπουλο, Πανταζίδη, Τιφτίκη, Μπουναρτζή, Παπαδοπουλο, Χασιώτη, Κοψαλίδη και Πελτεκίδη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων:

Άρης Αβάτου – Ορφέας Ξάνθη
Ένωση Αλεξανδρούπολης – Πανδραμαϊκός
Πανσερραϊκός – Νέστος Χρυσούπολης
Κιλκισιακός – Δόξα Κάτω Καμήλας
Κεραυνός Πέρνης – Ηρακλής Νέου Ζυγού
(7/3) Αετός Οφρυνίου – Απόλλων Παραλιμνίου 0-1
ΡΕΠΟ: Δόξα Θεολόγου Ποτού