Κατατέθηκαν τα υπομνήματα από Ξάνθη και ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας! Ξεκινά τη μελέτη η δικαστής…

Στις 14:00 το μεσημέρι έληξε η προθεσμία που είχε δώσει η πρωτοδίκης Μαρία Τσαγκριά για την κατάθεση υπομνημάτων από τις όλες τις διάδικες πλευρές την υπόθεση της καταγγελλόμενης πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Υπομνήματα κατέθεσαν τόσο η πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο και αυτή της ΠΑΕ Ξάνθη. Επίσης κατατέθηκαν υπομνηματα και από τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ ΑΕΛ, που έχουν κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις. Μάλιστα τα υπομνήματα δεν κατατέθηκαν μόνον εγγράφως αλλά και ηλεκτρονικά, όπως ζήτησε η δικαστής, ώστε να διευκολυνθεί στην ταχύτερη έκδοση της απόφασης (να μην χρειαστεί πρακτικά να συγγράψει από την αρχή τα επιχειρήματα που θα κάνει δεκτά από την καθεμία πλευρά αλλά να αρκεί μια απλή αντιγραφή επικόλληση των αποσπασμάτων).

Αρχικά η δικαστής θα κληθεί να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτές τις παρεμβάσεις Λάρισας και Ολυμπιακού, αν δηλαδή έχουν έννομο συμφέρον ή όχι. Αν αποφασίσει ότι δεν έχουν, δεν θα μελετήσει ούτε θα συμπεριλάβει στο σκεπτικό της τα επιχειρήματα που έχουν εκτεθεί από αυτές τις πλευρές. Στην συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσει αν οφείλει να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης ή αν με βάση το πόρισμα της ΕΕΑ απλά οφείλει να επιβάλει ποινές. Εφόσον αποφασίσει το πρώτο, τότε με βάση τα στοιχεία που της έχουν εκτεθεί αλλά και τα στοιχεία που της έχουν δοθεί από την ΕΕΑ, θα δικάσει από την αρχή την υπόθεση.

Σε αυτήν την περίπτωση, που θα μπει στην ουσία δηλαδή, υπάρχει το ενδεχόμενο να καταλήξει σε διαφορετικό συμπέρασμα από την ΕΕΑ, ότι δηλαδή δεν τεκμηριώνεται πολυϊδιοκτησία. Αν ωστόσο καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα, τότε η δικαστής θα πρέπει να αποφασίσει ποιον νόμο θα εφαρμόσει, αυτόν που πέρασε πρόσφατα η κυβέρνηση και δεν προβλέπει υποβιβασμό ή εκείνον που ισχύει στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ που δεν έχει ακόμα αλλάξει και προβλέπει υποβιβασμό ή ακόμα και αποβολή από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Γενικά είναι ένας νομικός λαβύρινθος, ένας γόρδιος δεσμός που καλείται να λύση η δικαστής του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League. Σε μια παράλληλη διαδικασία, αναμένεται ανά πάσα στιγμή η απόφαση του έτερου δικαστή Χριστόφορου Μάρκου για το ζήτημα αποκλειστικά του μετοχολογίου της Ξάνθης και της ανάπλησης του πιστοποιητικού της από την ΕΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι Ξάνθη και ΠΑΟΚ προσέφυγαν στα διοικητικά δικαστήρια για να ανατρέψουν την απόφαση της ΕΕΑ. Οι προσφυγές έγιναν σε Διοιηκητικό Εφετείο Αθηνών και Συμβούλιο της Επικρατείας. Από το τελευταίο βγήκε αρνητική απόφαση ως προς το αίτημα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με το επιχείρημα ότι ασχολείται με την υπόθεση το Εφετείο, ωστόσο έχει προσδιοριστεί για τις 2 Απριλίου η συζήτηση για το αίτημα της κακής σύνθεσης της ΕΕΑ.