Με κρίσιμη την ψήφο του Παναθηναϊκού απορρίφθηκε με 5-4 η καταγγελία Ολυμπιακού για αποβολή της Ξάνθης! Τί ψήφισε κάθε ομάδα…

Με καθοριστική την ψήφο του… Παναθηναϊκού, απορρίφθηκε η καταγγελία του Ολυμπιακού για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει την καταγγελία με αφορμή την προσφυγή στα πολιτικά-διοικητικά δικαστήρια κατά της απόφασης σκάνδαλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η υπόθεση τέθηκε σε ψηφοφορία στο διοικητικό συμβούλιο της Super League και η πρόταση των “Ερυθρόλευκων” κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις τέσσερις ψήφους: την δικιά τους και άλλων τριών ομάδων, του Πανιωνίου και της ΑΕΛ που συνυπέγραφαν την πρόταση καθώς επίσης και του Άρη. Σύνολο ψήφοι δηλαδή: 4.

Τρεις ΠΑΕ… «ένυψαν τας χείρας τους» και πρότειναν η υπόθεση να παραπεμφθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Ο λόγος για τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ. Επίσης, ο Αστέρας Τρίπολης στην ίδια λογική ψήφισε λευκό και η Λαμία απείχε από τη συνεδρίαση. Λευκό ψήφισε και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Ετσι με τις ψήφους των πέντε που απέμειναν απορρίφθηκε έστω και οριακά η πρόταση για απαγόρευση μεταγραφών αρχικά και αποβολή εν τέλει των ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Καθοριστική ήταν σε αυτό η στάση του Παναθηναϊκού που τάχθηκε υπέρ της απόρριψης της καταγγελίας μαζί φυσικά με τον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη, τον Βόλο και τον Παναιτωλικό.

Κάπως έτσι έγινε το 5-4 που αναμφισβήτητα αποτελεί νίκη σε παρασκηνιακό αλλά και ουσιαστικό επίπεδο για την ομάδα της Θράκης και για αυτήν της Θεσσαλονίκης.