Video: Συνεντεύξεις σε ΕΡΤ, Newsit και Euronews από τον Δημήτρη Καρυπίδη για την περιπέτειά του στην Ιταλία

Μέσω Κωνσταντινούπολης αναμένεται να φτάσει περίπου στις δέκα το βράδυ στην Θεσσαλονίκη ο πραολυμπιονίκης της κολύμβησης Δημήτρης Καρυπίδης, ώστε να μπει ένα τέλος στην περιπέτεια των τελευταίων ωρών.

Οπως αποκάλυψε νωρίς το πρωί της Δευτέρας το ThrakiSportS, ο πρωταθλητής του Ηρόδικου Κομοτηνής με τον προπονητή του και αρχιπροπονητή του ΟΦΘΑ Γιώργο Τυλιγαδά και άλλους Έλληνες αθλητές και πρωταθλητές βρέθηκε από το βράδυ της Κυριακής στην Βόρεια Ιταλία, που πλήττεται από τον κορονοϊό. Οι αγώνες κολυμβησης ΑμεΑ στους οποίους θα ελάμβανε μέρος ακυρώθηκαν με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας μαραθώνιος για την επιστροφή ους στην πατρίδα.

Η είδηση που μετέδωσε το ThrakiSportS έθεσε σε συναγερμό τους μεγαλύτερους ειδησειογραφικούς οργανισμούς της χώρας, που έτσι κι αλλιώς αναζητούσαν μαρτυρίες Ελλήνων από την Βόρεια Ιταλία. Ο Δημήτρης Καρυπίδης φιλοξενήθηκε με skype στο Newsit, που είναι από τις μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδες της Ελλάδας. Τηλεφωνικά μίλησε στην ΕΡΤ1 ενώ δηλώσεις του από το αεροδρόμιο της Βενετίας μεταδόθηκαν και από το ευρωπαϊκό κανάλι Euronews.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «φτάσαμε χθες βράδυ, είχαμε έναν αγώνα κολύμβησης κοντά στη Βενετία και όταν φτάσαμε μας ανακοίνωσαν ότι έχει ακυρωθεί. Ψάχναμε τρόπο επιστροφής και βρήκαμε σήμερα πτήση από Βενετία για Κωνσταντινούπολη και από εκεί για Θεσσαλονίκη, με την βοήθεια της Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία». Ο Καρυπίδης πρόσθεσε: «Η κατάσταση είναι περίεργη, ο κόσμος δεν θα έλεγα ότι είναι τρομοκρατημένος αλλά σίγουρα είναι ανήσυχος. Στην πόλη που ήμασταν δεν κυκλοφορούσε κανείς, ήταν άδεια. Πάντως, δεν φοράνε μάσκες, αλλά αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν προς πώληση. Εχουν εξαφανιστεί και οι μάσκες και τα αντισηπτικά. Εμείς φοράγαμε μάσκες, αλλά τις είχαμε φέρει από την Ελλάδα».

Δείτε τα ρεπορτάζ από Εuronews, ΕΡΤ και Newsit…