Επιστρέφουν εκτάκτως από την Ιταλία λόγω κορονοϊού Καρυπίδης, Τυλιγαδάς και άλλα 3 μέλη του Ηρόδικου Κομοτηνής

Η Ιταλία μαστίζεται τα τελευταία 24ωρα από δεκάδες κρούσματα κορονοϊού και για προληπτικούς λόγους έχουν ληφθεί μια σειρά από έκτακτα μέτρα που περιελάμβαναν την ακύρωση του καρναβαλιού της Βενετίας και των επιδείξεων της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου.

Σχολικές εκδρομές ακυρώνονται, μουσεία κλείνουν, 12 περιοχές έχουν τεθεί σε καραντίνα στις οποίες ακόμα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αναστέλλουν τη λειτουργία τους για λόγους ασφαλείας ενώ ανεπηρέαστος δεν έμεινε και ο αθλητισμός, καθώς ακυρώθηκαν αγώνες στο Καμπιονάτο. Ακόμα, αναβάλλεται το φημισμένο μίτινγκ κολύμβησης του Λιγκιάνο, το δεύτερο σημαντικότερο στην Ευρώπη μετά του Βερολίνου για την Παγκοσμια Σειρά Αγώνων Κολύμβησης ΑμεΑ που συνιστούσε και κριτήριο για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Η διοργάνωση θα ξεκινούσε την Τετάρτη και επρόκειτο να συμμετάσχει πολυμελής αντιπροσωπία από τον Ηρόδικο Κομοτηνής. Μάλιστα, 4 Έλληνες αθλητές και 3 προπονητές είχαν ήδη φτάσει στο Λιγκιάνο και αυτήν την στιγμή γίνονται ενέργειες, σε συνεργασία προφανώς και με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, για την όσο το δυνατόν πιο άμεση επιστροφή τους από την Ιταλία.

Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, περιλαμβάνονται ο Αλεξανδρουπολίτης παραολυμπιονίκης Δημήτρης Καρυπίδης, ο προπονητής του και αρχιπροπονητής του ΟΦΘΑ Γιώργος Τυλιγαδάς αλλά και άλλα τρία μέλη του Ηρόδικου: οι κολυμβητές Αλέξανδρος Λέργιος και Νίκη Παταρίδου καθώς και η προπονήτρια Νατάσσα Μοσχίδου.

Η 5μελής αποστολή του Ηρόδικου είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και φυσικά την διοίκηση της ομάδας στην Κομοτηνή για την ασφαλή επιστροφή της στην βάση της. Το Λιγκιάνο Σαμπιαντόρο βρίσκεται στην βορειοδυτική Ιταλία, στο Ούντινε της περιφέρειας Φρίουλι-Βενετίας-Ιουλίας που είναι από τις περιοχές που έχουν αυτή τη στιγμή τα περισσότερα κρούσματα στην χώρα.