Πολύ κέφι αλλά και περιστατικά μέθης και βανδαλισμών στο Καρναβάλι της Κομοτηνής

Συζητούσαμε χθες με την υπεύθυνη του γκρουπ από το Γκάμπροβο της Βουλγαρίας -που ήρθε για τις καρναβαλικές μας εκδηλώσεις – και αφού μου είπε πόσο καλά ήταν οργανωμένο το Kom-On-Party και πόσο διασκέδασε ο κόσμος, με ρώτησε: “Αυτό το γεγονός προστατεύεται με κάποιο τρόπο από την αστυνομία;”

Της απάντησα ότι προφανώς και δεν προστατεύεται από την Αστυνομία αλλά προστατεύεται από τον καθένα που συμμετέχει και από τους υπευθύνους των γκρουπ!

Είχε προλάβει να δει η γυναίκα από τη σύντομη διαδρομή από την εξέδρα ως το ξενοδοχείο της, καναδυο άσχημα μεθύσια και ένα ξυλοδαρμό! Θέλω να πω, πως αν σαν πόλη καταφέραμε να κάνουμε – με πρωτοστάτες τους trelacademy.kom και τον Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης και τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής- ένα τόσο μεγάλο γεγονός, θα πρέπει να μάθουμε και να το διαχειριζόμαστε με αυτοσυγκράτηση και αυτοέλεγχο πάνω απ΄ όλα!

Χάρηκα που σήμερα στις 8 το πρωί, η εικόνα της πόλης, με φοβερή εργασία των εργαζομένων της Καθαριότητας, ήταν τέτοια που τίποτα δεν υποδείκνυε το πόσο μεγάλο γεγονός συνέβη το προηγούμενο βράδυ. Λυπήθηκα όμως αφάνταστα, όταν στην ίδια πόλη, δεν έλειψαν και χθες τα φαινόμενα βανδαλισμού, από αυτούς που έχασαν το μέτρο και τη λογική!

Η εικόνα στη Σωκράτους στο καινούριο έργο του Δήμου, ήταν τραγική! Ας ελπίσουμε του χρόνου, να έχουμε ακόμη περισσότερο κόσμο, ακόμη περισσότερη μουσική, ακόμη περισσότερο … φως, ακόμη περισσότερη αυτοσυγκράτηση και λιγότερο αλκοόλ και βανδαλισμούς! (Από τον απολογισμό του ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ για το χθεσινό πάρτι: ” Αντιμετωπίστηκαν 16 περιστατικά εκ των όποιων 1 διακομίσθηκε στη ΓΝ Κομοτηνής με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ.” )

Τέλης Κελεσίδης – Φωτο Αρχειου

Πηγή: https://www.facebook.com/telis.kelesidis/