Πρωταγωνίστρια η Νομική Κομοτηνής στην κόντρα Ολυμπιακού με Ξάνθη-ΠΑΟΚ! Από ένας καθηγητής του ΔΠΘ στο επιτελείο κάθε ομάδας!!!

Η Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια στην νομική διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην καταγγέλουσα ΠΑΕ Ολυμπιακός και τις ΠΑΕ Ξάνθη και ΠΑΟΚ ενώπιον του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League.

Τρεις καθηγητές της Νομικής Σχολής συμμετέχουν στα νομικά επιτελεία των τριών ομάδων και αυτό αναμφισβήτητα δείχνει το υψηλό επίπεδο που διαθέτει το επιστημονικό προσωπικό του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά προκαλεί και έναν μίνι… εμφύλιο μέσα στις τάξεις της Σχολής.

Είναι γνωστό ότι ανάμεσα στα πέντε μέλη του νομικού επιτελείο της ΠΑΕ Ξάνθη είναι ο Χρήστος Δετσαρίδης, που από τον Ιούλιο του 2016 έχει μονιμοποιηθεί στην θέση του Επίκουρου Καθηγητή στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ. Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, «γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη τον Νοέμβριο του 1966, έκανε προπτυχιακές σπουδές στη Νομική σχολή του ΔΠΘ, υπήρξε ειδικός μεταπτυχιακός Υπότροφος από το 1990 έως το 1996 στον τομέα του Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης του Τμήματος Νομικής του ΔΠΘ και τον Οκτώβριο του 1999 έγινε με βαθμό άριστα  διδάκτορας της Νομικής Σχολής ΔΠΘ».

Δίδαξε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων  Διδυμοτείχου Διοικητικό και Συνταγματικό Δίκαιο, ως τακτικός Καθηγητής από το 1997  έως το 1999 Από το 2000 έως το 2004  υπηρέτησε ως Ειδικός Επιστήμονας με συμβάσεις του ΠΔ 407/80  στο Τμήμα Νομικής του Δ.Π.Θ. διδάσκοντας Δίκαιο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  Διοικητικό Οικονομικό Δίκαιο. Τον  Ιούνιο του 2005 εκλέχθηκε Λέκτορας, τον Οκτώβριο του 2012 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής στην ίδια Σχολή και όπως προαναφέρθηκε τον Ιούλιο του 2016 μονιμοποιήθηκε στην θέση του Επίκουρου Καθηγητή.

Διδάσκει στο Τμήμα Νομικής ΔΠΘ Διοικητικό Δίκαιο, Διοικητική Δικονομία και Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων. Επίσης διδάσκει Διοικητικό Δίκαιο και Διοικητική Δικονομία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης του Τμήματος Νομικής  του ΔΠΘ. Ήταν από το 2008-2011  αναπληρωματικό μέλος και από το 2015  είναι τακτικό  μέλος της Νομικής Επιτροπής της Νομικής Υπηρεσίας του ΔΠΘ παρέχοντας   πλήθος γνωμοδοτήσεων προς τη Νομική Υπηρεσία του ΔΠΘ. 

Αποτέλεσμα εικόνας για θεοδωρος κατσας

Ηταν γνωστό επίσης ότι στο νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από ένα σημείο και έπειτα, εμφανίστηκε ενώπιον της ΕΕΑ ο Θεόδωρος Κατσάς, ο οποίος τυγχάνει Επίκουρος Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ από το 2013. Μάλιστα, λόγω μαθημάτων που είχε στην Κομοτηνή δεν μπόρεσε να παραβρεθεί το πρωί της Δευτέρας στην εκδίκαση ενώπιον της αθλητικού δικαστή και η απουσία του ήταν ένας από τους λόγους που ζητήθηκε αναβολή από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δόθηκε για την προσεχή Δευτέρα.

Ο Θεόδωρος Κατσάς είναι γεννηθείς στην Αθήνα το 1974 και δικηγόρος Αθηνών από το 1999. Ελαβε το πτυχίο της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997, έγινε διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου το 2005 και εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από το 2013.

Δηλώνει ως πεδίο ειδίκευσής του το δίκαιο των εμπορικών συμβάσεων, των εταιρειών, της κεφαλαιαγοράς, της αστικής και εμπορικής αφερεγγυότητας (πτωχευτικό δίκαιο), του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου και του δικαίου των επιχειρηματικών χρηματοδοτήσεων.

Την Δευτέρα, τέλος, μάθαμε ότι ένας ακόμα καθηγητής του ΔΠΘ έχει εμπλακεί πλέον στην υπόθεση, αυτός ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Αθανάσιο Τσιρωνά, επίκουρο καθηγητή της Νομικής Σχολής Κομοτηνής στο Δημόσιο Δίκαιο.

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιρωνας αθανασιος

Διδάσκει Διοικητικό Δίκαιο, Διοικητική Δικονομία, Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων και Συνταγματικά Δικαιώματα. Πήρε πτυχίο και έκανε μεταπτυχιακό στο ΑΠΘ, ωστόσο έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από το ΔΠΘ το 2004 και από τότε διδάσκει στην Σχολή Κομοτηνής αρχικά ως ειδικός επιστήμονας, από το 2009 ως λέκτορας και πλέον από το 2015 ως επίκουρος καθηγητής.

Ο Τσιρωνάς ασκεί μάχημη δικηγορία από το 1996 και είναι πλέον το τρίτο μέλος ΔΕΠ του ΔΠΘ που εμπλέκεται στην νομική διαμάχη ανάμεσα στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη που συγκλονίζει συθέμελα το ελληνικό ποδόσφαιρο και αποτελεί για πολλούς την κορυφαία σε νομικό επίπεδο υπόθεση που έχει απασχολήσει την χώρα τα τελευταία χρόνια – και οχι μόνο στον αθλητικό χώρο.