Το επετειακό λογότυπο για τα 100 χρόνια ελεύθερης Κομοτηνής! (+video)

Σε ειδική εκδήλωση την οποία ακολούθησε αφιερωματική συναυλία στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, από τον γιο του, παρουσιάστηκε το λογότυπο που θα χρησιμοποιεί ο δήμος Κομοτηνής λόγω της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό. 

Πρόκειται για ένα λογότυπο με αναφορές στα κεντρικά μνημεία της Κομοτηνής, όπως το βυζαντινό τείχος, η Τσανάκλειος, το Σπαθί, η Μητρόπολη, το Ρολόι και το Γενί τζαμί. 

Το λογότυπο συνοδεύει η φράση «100 χρόνια ελευθερίας» και από δω και στο εξής θα χρησιμοποιείται στα έγγραφα του δήμου, στις αφίσες των επετειακών εκδηλώσεων και στην εν γένει αλληλογραφία του δήμου Κομοτηνής. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πολλές διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων αποφασίστηκε ότι για την επέτειο των 100 χρόνων Ελεύθερης Θράκης κάθε φορέας θα έχει το δικό του λογότυπο ενώ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έχει ένα κοινό για όλους. Έως τώρα έχουμε δει λογότυπα από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής (με κεντρικό μοτίβο την εικόνα του Άξιον Εστί), το δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά και πολιτιστικών σωματείων που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας και θέλουν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα σε αυτόν τον τόσο σημαντικό εορτασμό όχι μόνο για τη Θράκη, αλλά για όλη την Ελλάδα. 

Ιδωμένη από ένα άλλο πρίσμα, η κατάσταση αυτή δημιουργεί ένα «ψηφιδωτό» λογοτύπων, που κάθε ένας από αυτούς έχει τη δική του προέλευση αλλά όλοι έχουν ως κοινό παρονομαστή τη Θράκη, άρα θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ποικιλία τους τρόπον τινά αποτυπώνει και το βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής: την πολυπολιτισμικότητα. 

Την επιμέλεια του σχεδιασμού είχε ο Γιώργος Παπαλεξάνδρου. 

Δείτε το πανέμορφο βίντεο:

Πηγή: https://www.xronos.gr