Η βαθμολογία της Super League χωρίς την… Ξάνθη! Εκπλήξεις αν «μηδένιζαν» όλα τα φετινά ματς του ΑΟΞ!

Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι κατόπιν αιτήματος του Ολυμπιακού, της ΑΕΛ και του Πανιωνίου θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα ΔΣ της Super League όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο θέμα της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ.

Ειδικά σε σχέση με την Ξάνθη, ο Κούγιας έχει στείλει εξώδικο θεωρώντας ότι δεν έπρεπε να ορίζονται οι αγώνες του ΑΟΞ από την ημέρα της έκδοσης του πορίσματος της ΕΕΑ και μάλιστα έχει προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω.

Σε δηλώσεις του την Δευτέρα, μετά την αναβολή από τον αθλητικό δικαστή της ΕΕΑ, είπε μεταξύ άλλων: «Επειδή υπάρχει ανάκληση του πιστοποιητικού της Ξάνθης, η ποινή είναι υποβιβασμός. Η κύρωση θα ανατρέχει στην αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου, επομένως όλοι οι αγώνες της Ξάνθης θα ‘μηδενίσουν’ ή θα πάρουν πίσω τους βαθμούς οι ομάδες».

Ανεξάρτητα από τη νομική βάση που μπορεί να έχει ένα τέτοιο αίτημα, το ThrakiSportS αποφάσισε να ερευνήσει πώς θα ήταν η βαθμολογία αν ίσχυε αυτό που ζητά ο Κούγιας. Αν δηλαδή μηδένιζαν όλοι οι αγώνες της Ξάνθης και είχαν ρεπό κάθε φορά που αγωνίστηκαν απέναντί της οι εκάστοτε αντίπαλοί της.

Ουσιαστικά, σε μια τέτοια βαθμολογία χωρίς την Ξάνθη προφανώς βγαίνουν κερδισμένοι όσοι έχουν χάσει βαθμούς από τον ΑΟΞ, ενώ χαμένοι θα είναι εκείνοι που την έχουν κερδίσει. Για παράδειγμα από τον Αρη που έχει κερδίσει την Ξάνθη μέσα-έξω θα αφαιρούνταν σε σχέση με την τωρινή του συγκομιδή 6 βαθμοί και δεν θα ένιωθε όσο άνετα αισθάνεται σήμερα για την κατάληψη θέσης στην εξάδα.

Σε σχέση με την κορυφή, η διαφορά από δύο βαθμούς που είναι αυτή τη στιγμή ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σε περίπτωση που μηδένιζαν όλοι οι βαθμοί της Ξάνθης, αυτή τη στιγμή θα μειωνόταν στον έναν (θα έχανε 4 βαθμούς ο Ολυμπιακός από τη νίκη στο Καραϊσκάκη και την ισοπαλία στα Πηγάδια και τρεις ο ΠΑΟΚ από τη νίκη στην Τούμπα) αλλά ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα του να έχει ένα ματς λιγότερο, αφού θα ακολουθούσε το δήθεν «ρεπό» του δικεφάλου με τον ΑΟΞ την τελευταία αγωνιστική, κάτι που πρακτικά θα μπορούσε να ανεβάσει την διαφορά στους 4 πόντους.

Το ενδιαφέρον είναι πάντως ότι όπως αποδεικνύει ο πίνακας της βαθμολογίας που παρουσιάζει το ThrakiSportS, η Λάρισα του Κούγια που καίγεται τόσο πολύ με τα εξώδικα και τις πρόσθετες παρεμβάσεις της για αυτήν την υπόθεση, δεν εμφανίζεται τελικά να κερδίζει κάτι. Μάλλον ζημιωμένη βγαίνει σε μια τέτοια εξέλιξη και αυτό μπορεί να έχει την σημασία του ως προς την τεκμηρίωση ή μη του έννομου συμφέροντός της κατά την εκδίκαση των υποθέσεων, όταν και όποτε αυτές γίνουν.

Αναλυτικά, η κατάταξη της βαθμολογίας δύο αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος θα είχε ως εξής στην υπόθεση εργασίας που θα μηδένιζαν όλοι οι αγώνες της Ξάνθης από την αρχή της περιόδου:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (ΣΕ 24 ΑΠΟ ΤΙΣ 26 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ)
1)
Ολυμπιακός 56
————————————————————
2) ΠΑΟΚ 55*
3) ΑΕΚ 44
4) Παναθηναικός 37
5) Άρης 27
6) ΟΦΗ 27
———————————————————–
7) Αστέρας Τρίπολης 26
8) Βόλος 26
9) Ατρόμητος 26*
10) ΑΕΛ 23
11) Λαμία 22
12) Παναιτωλικός 13
———————————————————–
13) Πανιώνιος 6
———————————————————–
-) Α.Ο. ΞΑΝΘΗ
* Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν ένα ματς περισσότερο από τις υπόλοιπες και για τις οποίες σε αυτήν την υποθετική βαθμολογία θα απέμενε ένα παιχνίδι να δώσουν στις επόμενες δύο αγωνιστικές, αφού στην άλλη θα είχαν ρεπό

Αναλυτικά, δείτε παρακάτω όλα τα αποτελέσματα στους αγώνες της Ξάνθης φέτος και τους βαθμούς που αφαιρέθηκαν από την συγκιμιδή των ομάδων που την αντιμετώπισαν στο υποθετικό σενάριο με μαύρα γράμματα:

———– Α’ ΓΥΡΟΣ ————-
ΑΕΚ -Ξάνθη 1-2
Παναιτωλικός -Ξάνθη 1-2
Ξάνθης-Αστέρας Τρίπολης 2-1
Λάρισα-Ξάνθη 3-0 (-3 ΑΕΛ)
Ξάνθη-Βόλος 3-1
Παναθηναικός-Ξάνθη 0-1
Ξάνθη-Άρης 0-1 (-3 Άρης)
ΟΦΗ-Ξάνθη 2-0 (-3 ΟΦΗ)
Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0 (-1 ΟΣΦΠ)
Ξάνθη-Πανιώνιος 1-2 (-3 Πανιώνιος)
Λαμία-Ξάνθη 1-0 (-3 Λαμία)
Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0
ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-0 (-3 ΠΑΟΚ)
———– Β’ ΓΥΡΟΣ ————-
Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1 (-3 ΑΕΚ)
Ξάνθη-Παναιτωλικός 0-0 (-1 Παναιτωλικός)
Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 5-0 (-3 Αστέρας)
Ξάνθη-ΑΕΛ 2-1
Βόλος-Ξάνθη 1-3
Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1 (-3 ΠΑΟ)
Άρης-Ξάνθη 1-0 (-3 Άρης)
Ξάνθη-ΟΦΗ 2-2 (-1 ΟΦΗ)
Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1 (-3 ΟΣΦΠ)
Πανιώνιος-Ξάνθη 0-0 (-1 Πανιώνιος)
Ξάνθη-Λαμία 0-0 (-1 Λαμία)

Όλα αυτά το διευκρινίζουμε ότι είναι σε θεωρητικό πλαίσιο, καθώς ακόμη τίποτα δεν έχει κριθεί στα δικαστήρια. Αλλά η υπόθεση εργασίας μπορεί να δώσει ασφαλή συμπεράσματα στο ποιοι θα είναι οι σύμμαχοι και ποιοι οι «εχθροί» της ΠΑΕ Ξάνθη σε μια συζήτηση στο ΔΣ ενός τέτοιου αιτήματος, όπως έχει προαναγγείλει ότι θα ζητήσει ο Κούγιας…