Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα ΑΟ Ξάνθη – ΠΑΣ Λαμία (17:15, LIVE ThrakiSportS)

Στην τελική μάχη για την εξάδα, η Ξάνθη ελπίζει τώρα να κάνει έστω και ένα βαθμό καλύτερη συγκομιδή από τον ΟΦΗ, για να τον ξεπεράσει, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν κινδυνεύει και από τις ομάδες που είναι πίσω της.

To παιχνίδι με τη Λαμία είναι κομβικό και όπως πριν από κάθε επίσημο ματς του ΑΟΞ για την Super League, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια 11άδα από tips χρησιμα για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε ενημερωμένοι τον αγώνα στα Πηγάδια.

1. Η Ξάνθη έμεινε στο 0-0 στη Νέα Σμύρνη, όπου πήγε για τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε. Είναι η μοναδική ομάδα ως τώρα στο πρωτάθλημα, που έπαιξε με τον ουραγό Πανιώνιο δύο φορές και δεν τον νίκησε. Ετσι έμεινε για πέμπτο παιχνίδι χωρίς νίκη, με δύο μόλις βαθμούς σε αυτό το διάστημα, αφού είχε κερδίσει τα δύο προηγούμενα, με την είσοδο του 2020. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την παραμονή της εκδίκασης της υπόθεσης με τον ΠΑΟΚ στο πειθαρχικό της Super League, αλλά και της ένστασης που έχει καταθέσει ο Πανιώνιος κατά του κύρους του αγώνα της περασμένης εβδομάδας

2. Η Ξάνθη έχει τρεις νίκες στα 17 τελευταία ματς, ενώ είχε πέντε νίκες στα έξι πρώτα της σεζόν! Στα έξι πρώτα μάζεψε 15 βαθμούς και από τότε σε 17 συνολικά ακόμα παιχνίδια έχει πάρει μόλις άλλους 13! Η Ξάνθη έχει τέσσερις ισοπαλίες, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, μαζί με τον Πανιώνιο, τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ. Βελτιώθηκε λίγο επιθετικά, αφού έχει βάλει οκτώ γκολ στα επτά τελευταία παιχνίδια της, ενώ είχε βάλει δύο στα δέκα προηγούμενα. Εξακολουθεί ωστόσο να έχει πρόβλημα στο γκολ. Δεν έχει σκοράρει σε περισσότερα από τα μισά ματς, δηλαδή στα 12 από τα 23 του πρωταθλήματος! Έχει βάλει μόνο τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όσα και ο Πανιώνιος, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες, ενώ έχει δεχτεί επτά. Στα δεύτερα ημίχρονα έχουν μπει 40 τέρματα! Τα 17 από την Ξάνθη και τα 23 από τους αντίπαλούς της. Τα 15 από τα 23 ημίχρονά της είναι 0-0!

3. Στον πρώτο γύρο νίκησε η Λαμία με 1-0 χάρη σε ένα γκολ στο 54’ με σουτ του Μπεχαράνο. Μόνο ο Άρης την έχει νικήσει ως τώρα την Ξάνθη και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος.

4. Η Ξάνθη επιστρέφει στην έδρα της μετά από δύο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν κατάφερε να νικήσει στο τελευταίο εντός έδρας ματς της τον ΟΦΗ, μάλιστα τον ισοφάρισε δύο φορές στα τελευταία λεπτά. Έχει μια νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, αυτή επί της ΑΕΛ. Έχει ακόμα δύο νίκες, με Ατρόμητο και ΑΕΛ, στα εννέα τελευταία, αφού είχε κερδίσει και τα δύο πρώτα. Ωστόσο έχει σκοράρει μόνο στα δύο από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Έχει βάλει έξι γκολ στα τελευταία εννέα, ενώ είχε βάλει πέντε στα δύο πρώτα. Και τα έξι αυτά γκολ τα έχει βάλει στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έχει βάλει στο πρώτο ημίχρονο στα εννέα τελευταία!

5. Η Λαμία πάλεψε μεσοβδόμαδα με τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι έφτασε τα εννέα διαδοχικά επίσημα παιχνίδια χωρίς νίκη, τρία για το Κύπελλο και έξι για το πρωτάθλημα. Έμεινε στην έδρα της στο 0-0 με την ΑΕΛ, με αποτέλεσμα να μην έχει νίκη στα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα, με τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες. Για την ακρίβεια, έχει μόνο μια νίκη στα τελευταία 10, αυτή στη Νέα Σμύρνη. Αλλά έχει χάσει μόνο τρία από τα εννέα τελευταία, από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, και Βόλο, αλλά και  τέσσερα από τα τελευταία 15, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Βόλο.

6. Η Λαμία έχει την δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 17 γκολ. Μόνο ο Πανιώνιος έχει βάλει λιγότερα, 15. Επίσης, η Λαμία έχει δέκα ισοπαλίες, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Έχει τρεις με 0-0 και μια με 2-2, με τον Ατρόμητο, που ισοφαρίστηκε δύο φορές. Οι άλλες έξι ισοπαλίες είναι με 1-1, και σε όλες προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε! Στις δύο τελευταίες στις καθυστερήσεις με πέναλτι! Ωστόσο, δεν έχει ισοπαλία σε αγώνα που δέχτηκε πρώτη γκολ! Όποτε έχει δεχτεί πρώτη γκολ είτε χάνει, οκτώ φορές, είτε κερδίζει, μια τον ΟΦΗ!

7. Η ήττα στο Βόλο ήταν μόλις η δεύτερη στη σεζόν για την Λαμία, από ομάδα της περιφέρειας. Η άλλη ήταν στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Στα τρία χρόνια που παίζει στην κατηγορία έχει καλή παράδοση. Έχει μόνο πέντε ήττες από ομάδες της περιφέρειας, δύο από τον Παναιτωλικό και από μια από Ξάνθη, Αστέρα Τρίπολης και Βόλο.

8. Εκτός έδρας η Λαμία εχασε στο Βόλο, μετά από τρία παιχνίδια χωρίς ήττα εκτός έδρας. Ήταν η δεύτερη μόλις ήττα στα επτά τελευταία, η άλλη από τον Παναθηναϊκό, ενώ είχε χάσει και τα τέσσερα πρώτα.   Έκανε ακόμα δύο νίκες σε Λάρισα και Νέα Σμύρνη, ενώ έχει και τρεις ισοπαλίες, με Άρη, Ατρόμητο και Παναιτωλικό.

9. Φτωχές σε γκολ είναι οι συναντήσεις της Ξάνθης με την Λαμία, αφού έχουν μπει μόλις δύο γκολ σε πέντε αγώνες, ένα από κάθε ομάδα. Και τα δύο γκολ έχουν μπει στη Λαμία, ένα τον Ιανουάριο του 2018, με φάουλ του Μεχία της Ξάνθης, και ένα τον περασμένο Νοέμβρη, από τον Μπεχαράνο, που χάρισε στη Λαμία την πρώτη νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια. Εκτός από το γεγονός ότι είναι φτωχοί σε γκολ οι αγώνες τους, δεν έχουν ούτε αποβολή, ούτε πέναλτι!

10. Και τα δυο παιχνίδια ανάμεσα σε Ξάνθη και Λαμία που διεξήχθησαν στα Πηγάδια έληξαν ισόπαλα χωρίς τέρματα. Σε σύνολο 5 αγωνων έχουμε μια νικη Ξάνθης, μια νικη Λαμίας στον πρώτο γύρο και τρεις ισοπαλίες.

11. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Την ίδια ώρα θα διεξάγεται και η επίσης κρίσιμη για την είσοδο στην εξάδα αναμέτρηση του Βόλου με τον Αστέρ Τρίπολης. Εξαιρετική σημασία για την μάχη της εξάδας έχει κυρίως όμως το ματς ΟΦΗ-Ατρόμητος που διεξάγεται την Δευτέρα. Ο ΟΦΗ είναι ισόβαθμος με την Ξάνθη και ο Ατρόμητος που είναι δυο πόντους πίσω τους, υποδέχεται την Ξάνθη την άλλη Κυριακή.