Volley League: 6+1 tips για τον αγώνα του Εθνικού με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (17:30, LIVE ThrakiSportS)

Τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό φιλοξενεί ο ουραγός Εθνικός Αλεξανδρούπολης το απόγευμα στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”.

Οι εποχές που το κλειστό γέμιζε έχουν περάσει, ωστόσο ο αγώνα έχει την αξία του και όπως πριν από όλα τα επίσημα παιχνίδια το ThrakiSportS σας παρουσιάζει 6+1 tips ώστε να πάτε, όσοι πάτε, διαβασμένοι στο γήπεδο.

1. Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση μετά την ανάδειξη νέου ΤΑΑ στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Όπως έγραψε από το απόγευμα του Σαββάτου το ThrakiSportS, πρόεδρος μέχρι το τέλος της σεζόν αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη και έφορος του μπάσκετ Γιώργος Πασσιάς, ο οποίος τυγχάνει και δημοτικός σύμβουλος.

2. Ενοψει της αναμέτρησης, ο προπονητής του Εθνικού Γιώργος Ανδραβίζος σχολίασε: «Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι ακόμη μια ευκαιρία για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας μου να πλουτίσουν τις εικόνες τους και τις εμπειρίες τους μέσα στα γήπεδα και μάλιστα απέναντι σε πολύ έμπειρες ομάδες. Θα προσπαθούμε για το καλύτερο, για το γόητρο μας και για την ιστορία του συλλόγου. Μετα τις εξελίξεις και την ανάδειξη νέου ΤΑΑ ελπίζουμε όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή η κατάσταση να βελτιωθεί όσο αυτό είναι εφικτό».

3. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την ήττα της περασμένης Πέμπτης από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό του Λιγκ Καπ και έχει περισσότερο τον νου του στον επαναληπτικό τελικό της Τετάρτης παρά σε αυτό το παιχνίδι, στο οποίο θα επιδιώξει την ξεκούραστη 12η νίκη του στο πρωτάθλημα ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

4. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες και είναι απαραίτητο να σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, την Κυριακή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι, να παίξουμε σοβαρά και να κερδίσουμε ώστε να συνεχίσουμε τη νικηφόρα πορεία μας στο πρωτάθλημα».

5. Η αναμέτρηση μεταξύ του Oλυμπιακού και του Εθνικού είναι η 40η των δύο ομάδων στη Volley League από το 2002 που επέστρεψε ο Εθνικός στη μεγάλη κατηγορία και εφαρμόζεται το νέο σύστημα πόντων, χωρίς αλλαγές. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες ανεξαρτήτως έδρας με 36-3.

6. Και οι τρεις νίκες του Εθνικού έχουν επιτευχθεί στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο ο Εθνικός νίκησε τελευταία φορά στις 21 Δεκεμβρίου 2013 (όταν και είχε αναδειχθεί πρωταθλητής χειμώνα εκείνης της σεζόν) και από τότε ο Ολυμπιακός έχει 15 σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

7. Ο αγώνας Διαιτητές έχουν οριστεί οι Τζεπκινλής και Ιωαννίδης. Στα ματς του Σαββάτου ο ΠΑΟΚ πέρασε άνετα με 3-0 από την έδρα του βελτιωμένου ΟΦΗ, στον πάγκο του οποίου κάθισε ως πρώτος προπονητής ο Ανέστης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος της συνεργασίας των Κρητικών με τον Δημήτρη Ζλατιλίδη, ενώ ο Φοινικας Σύρου νίκησε με 3-0 τον Παμβοχαϊκό και η Κηφισιά με το ίδιο σκορ την Ελπίδα Αμπελοκήπων. Σήμερα διεξάγεται και ο αγώνας Ηρακλή – Παναθηναϊκού, που θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από την ERT Sports.