Πρώτη δύναμη της Θράκης ο ΝΟΑ στους Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης, ακολούθησαν ΟΦΘΑ, ΝΕΡΟ, Νηρέας, Ποσειδώνας και ΚΟΞ

Με το τέλος των Χειμερινών Αγώνων Κατηγοριών σε Θεσσαλονίκη και την Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο, δημιουργείται μια πρώτη αξιόπιστη εντύπωση για την παρουσία των ομάδων της Θράκης και την αγωνιστική δυναμική τους.

Πρώτη ομάδα κρίνοντας με βάση τον πίνακα των μεταλλίων, μιας και οι Χειμερινοί Αγώνες δεν έχουν βαθμολογίες, αναδείχθηκε για την Θράκη ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης αφήνοντας πίσω του δυνατές ομάδες, όπως ο συμπολίτης Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης.

Λίγο πιο πίσω βρίσκεται η Ναυταθλητική Ενωση Ροδόπης που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε σταθερά ανοδική τροχιά αποτελώντας πολλές φορές φορέα παραγωγής ταλέντων που προπονούνται στην Κομοτηνή, αγωνίζονται όμως με τα χρώματα άλλων ομάδων.

Πιο χαμηλά βρίσκουμε και τις ομάδες της Ορεστιάδας, όπως ο Νηρέας και ο Ποσειδώνας, που κυνηγάνε πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δεδομένου των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην ακριτική πόλη. Τέλος, καμία απολύτως παρουσία δεν είχε στο πρωτάθλημα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αλλά και ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης, που επιμένει να καλλιεργεί το άθλημα παρά το κλειστό κολυμβητήριο.

Αξιοσημείωτο πως για ακόμα μια φορά κανένα πρωτάθλημα κολύμβησης δε θα διεξαχθεί στην Θράκη και ειδικότερα το κολυμβητήριο-διαμάντι “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης” της Αλεξανδρούπολης, παρά το γεγονός ότι και η Εθνική Ομάδα έκανε την προετοιμασία της σε αυτό αλλά και ότι η Αλεξανδρούπολη έχει παρουσία στα κλιμάκια της ΚΟΕ την οποία δεν εκμεταλλεύεται…