Super League: Στο παιχνίδι των πλέι οφ η Ξάνθη παρά την ήττα με 3-1 στο Καραϊσκάκη

Η Ξάνθη ηττήθηκε με 3-1 από τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Καραϊσκάκη, γνωρίζοντας μια απώλεια μάλλον εντός προγράμματος σε μια έδρα από όπου ποτέ δεν έχει φύγει νικήτρια. Ωστόσο παραμένει στο παιχνίδι της εξάδας, αφού νωρίτερα ο ΟΦΗ με τον οποίο ισοβαθμούσε στην 6η θέση έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΛ.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Σουντανί (προηγήθηκε ωραία προσπάθεια του Ελ Αραμπί στο κέντρο που έκλεψε από τον Κοβάσεβιτς), ενώ στο 11′ είχαν δοκάρι με τον Βαλμπουενά. Το 2-0 έγινε στο 43’, με τον Βαλμπουενά να βρίσκει τον Ελ Αραμπί, που με πλασέ νίκησε τον Άμπαντ, σε μια οριακή φάση, όπου ο σκόρερ φαίνεται να είναι στην ίδια ευθεία με την αντίπαλη άμυνα.

Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη εμφανίστηκε καθαρά με αμυντικούς προσανατολιφμούς. Ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε με τον Αμπάντ στο τέρμα, τους Κασάδο, Καρασαλίδη, Λισγάρα και Φασίδη στην άμυνα. Μπροστά τους και έχοντας το μυαλό τους κυρίως σε ανασταλτικά καθήκοντα αγωνίστηκαν οι Σόσα, Κοβάσεβιτς, Θυμιάνης, Εντουάρντο και Μπαριέντος, ενώ στην κορυφή τοποθετήθηκε ο Κάστρο που ωστόσο ήταν πολύ… μόνος του.

Στις αρχές της επανάληψης ακυρώθηκε τέρμα του Ολυμπιακού με τον Σουντανί για οφ σαϊντ, ωστόσο στο 52΄ οι Πειραιώτες «κλείδωσαν»  τη νίκη με το αυτογκόλ του Φασίδη. Προηγήθηκε σέντρα του Σουντανί και ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης έβαλε την μπάλα στα δίχτυα στην προσπάθεια του να διώξει προ του επερχόμενου Μασούρα. 

Στο 54′ έγινε η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη της Ξάνθης στα καρέ των γηπεδούχων, όμως ο Σα σε ετοιμότητα μπλόκαρε από την κεφαλιά του Μπαριέντος. Δέκα λεπτά αργότερα ο Εντουάρντο επιχείρησε σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Πορτογάλος τερματοφύλακας των Πειραιωτών και στο 69′ από κακό υπολογισμό του Σεμέδο που ανέτρεψε τον Στάρτζεον, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και η Ξάνθη με τον Κάστρο μείωσε σε 3-1. 

Κορυφαίοι των γηπεδούχων οι Βαλμπουενά, Σουντανί. Οι Μπαριέντος, Εντουάρντο ξεχώρισαν από την Ξάνθη. Από τις χαρακτηριστικές στιγμές του αγώνα ήταν όταν στο 21ο λρεπτό της αναμέτρησης σηκώθηκε το πανό από τους οργανωμένους για τα θύματα της Θύρας 7 με σύνθημα: 
«Δεν φύγατε ποτέ από κοντά μας 8-2-1981». Επίσης, πριν την έναρξη οι οπαδοί του Ολυμπιακού πέταξαν… ρούβλια στους παίκτες της Ξάνθης ενώ ένας μπήκε μέσα στο γήπεδο και έκανε βόλτες περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου φορώντας μάσκα του Ιβάν Σαββίδη, χωρίς να υπάρξει κάποια κίνηση αντίδρασης από τους ανθρώπους της ασφάλειας του Ολυμπιακού. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ελαμπντελαουΐ, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά (72′ Φορτούνης),  Σουντανί, Μασούρας (60′ Λοβέρα) Ελ Αραμπί (83′ Χασαν)
ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Φασίδης, Κοβάτσεβιτς (57′ Μουλέν), Θυμιάνης, Εντουάρντο (66′ Στάρτζεον), Μπαριέντος (81′ Τζουρίσκοβιτς) Κάστρο