Αναβάλλεται λόγω του κοροναϊού το Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου της Κίνας ανατρέποντας τα σχέδια Μπανιώτη και Παπαχρήστου

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι αποφάσισε την αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Κίνα τον Μάρτιο.

Ο λόγος είναι η εξαπλωση του κοριναϊού, που έχει ξεκινήσει από την πόλη της Κίνας και προκαλεί ανησυχία πλέον σε όλον τον κόσμο. Στην διοργάνωση επρόκειτο να λάβουν μέρος και κορυφαίοι Έλληνες αθλητέςμ εφόσον φυσικά έπιαναν τα όρια.

Μάλιστα, επρόκειτο πιθανότατα να είναι η τελευταία διοργάνωση Κλειστού Στίβου για τον Κομοτηναίο άλτη του ύψους, που πέρυσι κατέκτησε στην Γλασκώβη το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Επίσης σε αυτήν την διοργάνωση αναμενόταν μεταξύ άλλων να κάνει την επανεμφάνισή της και μάλιστα ως ένα εκ των φαβορί η Βούλα Παπαχρήστου, σύζυγος του ξανθιώτη πρώην ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη.

Πλέον ανατρέπεται όλος ο σχεδιασμός των αθλητών που είχαν προγραμματίσει να βρεθούν στην κορύφωσή τους σε αυτήν την διοργάνωση και μπαίνει μπροστά ο μεγάλος στόχος της χρονιάς που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο.

Η διοργάνωση αναβάλλεται για έναν χρόνο και σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2021. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι το 2021 έχει προγραμματιστεί και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.