Αλλάζει μέχρι το απόγευμα τον νόμο η κυβέρνηση «ώστε να μην υποβιβαστούν Ξάνθη και ΠΑΟΚ»

Πέρα από την ανακοίνωση για διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Κοινώς, θα αλλάξει με νόμο το νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε όταν φτάσει να δικαστεί η υπόθεση στο Πειθαρχικό Όργανο της Super League και εν τέλει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, να έχει αλλάξει ο νόμος και να προβλέπονται για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται ΠΑΟΚ και Ξάνθη ηπιότερες ποινές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΑ εισηγήθηκε τη Δευτέρα τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για τον μεν Δικέφαλο του Βορρά λόγω πολυιδιοκτησίας και της ομάδας της Θράκης τόσο για την πολυιδιοκτησία όσο και για το μετοχολόγιό της.

Σε ερώτηση για το αν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «φυσικά ναι», ενώ για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ανέφερε: «Θα περιμένετε την κατάθεση της σχετικής διάταξης ούτως ώστε να μην επιβάλλονται τέτοιες ποινές. Μέχρι το απόγευμα θα το έχετε δει».

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι θα δίνεται στον δικαστή το περιθώριο και για λιγότερο αυστηρές ποινές από τον υποβιβασμό, στην περίπτωση που κρίνονται «βαρείες» οι παραβάσεις από την ΕΕΑ. Μένει να δούμε αν οι πληροφορίες αυτές θα επιβεβαιωθούν…