Εκ διαμέτρου αντίθετες οι αντιδράσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης! «Εθνικό θέμα» για τον δικέφαλο, ηρεμία ζητά ο Πανόπουλος

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος κυμαίνονται οι επίσημες αντιδράσεις των ΠΑΕ της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό αμφότερων από το πρωτάθλημα της Super League 1.

Από την Ξάνθη, είχαμε την γεμάτη εκνευρισμό «προσωπική δήλωση» του Αρη Πιαλόγλου στην κοπή πίτας της ΠΑΕ. Και σε αυτήν όμως, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ξάνθης επανέλαβε αυτά που είχε πει μια εβδομάδα πριν ο Χρήστος Πανόπουλος. Δηλαδή ότι όποια και αν είναι απόφαση, καλεί τις τοπικές αρχές αλλά και τον κόσμο να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς ούτε δρόμους θα κλείσουμε ούτε εκκλησίες». Μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση την προπερασμένη Κυριακή και την οποία, μέσα στον εκνευρισμό του, φρόντισε να υπενθυμίσει στην κοπή πίτας ο Αρης Πιαλόγλου, ζητώντας άπαντες να σεβαστούν αυτήν την απόφαση.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ με τις ανακοινώσεις του αλλά κυρίως με την παρουσία του αντιπροέδρου του Μάκη Γκαγκάτση στην τηλεόραση του Open δείχνει να ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου (ή αν θέλετε να σηκώνει το γάντι, καθώς για την πλευρά του ΠΑΟΚ είναι ο υφυπουργός Αυγενάκης εκείνος που τον άνοιξε τον Ασκό). Ο Μάκης Γκαγκάτσης έκανε λόγο για μείζον εθνικό θέμα που χωρίζει την Ελλάδα στα δύο, προανήγγειλε «πρωτόγνωρες αντιδράσεις που δεν έχουμε ξαναβιώσει ποτέ» στη Βόρεια Ελλάδα ενώ εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε κυβερνητικούς βουλευτές να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Θοδωρή Ζαγοράκη και να ανεξαρτητοποιηθούν, δημιουργώντας ουσιαστικά μείζον πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση.