Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών σε χωριό του Έβρου σχεδιάζει η Κυβέρνηση

Τη δημιουργία προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Καρωτή, πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη, σχεδιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον δήμαρχο του Διδυμοτείχου Ρ. Χατζηγιάννογλου.

Ο κ.Χατζηγιάννογλου μιλώντας στην ραδιωφονική εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη στο Status Radio 94,2 παραδέχθηκε ότι έχει δεχθεί πρόταση από τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη να δημιουργηθεί  στο πρώην στρατόπεδο της Καρωτής Προαναχωρισιακό Κέντρο Κράτησης κλειστού τύπου δυναμικότητας 500 ατόμων!

Ο δήμαρχος του Διδυμοτείχου τις επόμενες ημέρες θα έχει ανοιχτή συγκέντρωση με τους κατοίκους της Καρωτής προκειμένου να τους ενημερώσει για τα σχέδια της κυβέρνησης αλλά και να συζητήσουν το θέμα το οποίο τους αφορά άμεσα. Επίσης ο κ. Χατζηγιάννογλου ανέφερε πως το θέμα θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη όπου εκεί θα αποφανθεί τι μέλλει γενέσθαι.

Τέλος να σημειωθεί τον Ιούνιο του 2011 το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στην Καρωτή Έβρου τυλίχθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα μάλιστα με τους πυροσβέστες που πήραν μέρος στην κατάσβεση, η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε πέντε κτίρια που δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους και τότε οι αρχές κάναν λόγο για εμπρησμό καθώς οι κάτοικοι και τότε αντιδρούσαν στην πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέο κέντρο φύλαξης παράνομων μεταναστών.

Πηγή: https://www.e-evros.gr