Super League: Το πέναλτι του Γκάμα έκρινε την συνάντηση του άτολμου αλλά μαχητικού ΑΟΞ στο Χαριλάου με τον Άρη! Μοιραίος ο Μπαξεβανίδης

Σε ένα μέτριο παιχνίδι, όπου η Ξάνθη φάνηκε να κατέβηκε για την ισοπαλία, δεν τα κατάφερε και ηττηθηκε για 4η φορά φέτος και 6η συνεχόμενη από τον κακό της δαίμονα τον Άρη που δεν ηταν καλός με 1-0 χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκάμα για την εμβόλιμη 20η αγωνιστική της Super League.

O Μπαξεβανλιδης ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον ΑΟΞ, αφού έκανε το πέναλτι αλλα και είχε το σουτ στο φιναλε όπου η Ξάνθη θα μπορούσε να ισοφαρίσει. Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε μόνη της στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη έχει 26 μαζι με ΟΦΗ και Ατρόμητο.

Υποτονικό ήταν το ξεκίνημα από τις δύο ομάδες, με την κεφαλιά του Λίντσεϊ Ρόουζ στο 13′ να μην ανησυχεί τον Αμπάντ. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν, χωρίς όμως να δημιουργούν ευκαιρίες. Στο 26′ το φάουλ του Χαβιέ Ματίγια πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κάρλος Αμπάντ ενώ στο 35′ το πλασέ του Μαντσίνι ήταν αδύναμο.

Στο επόμενο λεπτό, ο Χουλιάν Κουέστα έκανε κακό υπολογισμό και τσαφ στην μπαλα ωστόσο πρόλαβε την τελευταία στιγμή. Μια κεφαλιά του Δεληζήση κι ένα άστοχο σουτ του Κάστρο ήταν οι τελευταίες καλές στιγμές του πρώτου μέρους.

Η ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Γκάμα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου μπορεί να μη βρήκε στόχο, ωστόσο έδειξε τις διαθέσεις του Άρη που στο 57′ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λούκας Σάσα από τον Μπαξεβανίδη, έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Φετφατζίδη, με τον Γκαμα να κάνει το 1-0. Στο 68′ οι Ντιγκινί συνεργάστηκαν, με τελικό αποδέκτη τον Φετφατζίδη που σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτυών του Αμπαντ, αντι να δλωσει στον Ρόουζ. Η Ξάνθη ήθελε αλλά δεν μπορούσε, οι γηπεδούχοι απέτυχαν να τελειώσουν τις δυο-τρεις καλές στιγμές που τους παρουσιάστηκαν ενώ ήταν και άτυχοι, με την κεφαλιά του Ντιγκινί στο 87′ να σταματά στο δεξί δοκάρι του Άμπαντ. Στο 88′, ωστόσο, ο Κουέστα πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα, σε τρομερό σουτ του Μπαξεβανίδη, με το 1-0 να μένει ως το τέλος, αφού κι ο Ντιγκινί απέτυχε να νικήσει τον Άμπαντ στις καθυστερήσεις.

Κίτρινες: Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ – Φοσέ, Κοβάτσεβιτς, Μπαξεβανίδης Τζουρίτσκοβιτς.

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια (90’+2′ Μπα), Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (54′ Ντιγκινί), Λάρσον (85′ Μαρτίνες).

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπαντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σόσα, Τερκί, Κοβάτσεβιτς (81′ Ντε Αμορίμ), Τζουρίτσκοβιτς, Φασίδης (72′ Στάρτζεον), Φοσέ (60′ Εντουάρντο), Κάστρο.