Με 261 ψήφους εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Ξανθιώτισσα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Η καταγόμενη από την Σταυρούπολη Ξάνθης, έχοντας όμως ρίζες όπως αποδεικνύεται και από την Γρατινή Ροδόπης, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναδείχθηκε από την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Είναι η 8η ΠτΔ στην περίοδο της Μεταπολίτευσης αλλά η πρώτη γυναίκα από συστάσεως Ελληνικού Κράτους που θα είναι ανώτατη ηγέτης της χώρας. Θα αναλάβει καθήκοντα στις 13 Μαρτίου, όταν και θα ορκιστεί, μετά την ολοκλήρωση της θητείας του νυν πρώτου πολίτη της χώρας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η υποψηφιότητα της κας Σακελλαροπούλου έλαβε 261 θετικές ψήφους, ενώ εκφράστηκαν και 33 «παρών». Εξαιτίας της εκλογής της, πολλά δημοσιογραφικά συνεργεία βρίσκονται από το πρωί στην Σταυρούπολη Ξάνθης καταγράφοντας τις αντιδράσεις των κατοίκων για την εκλογή της συντοπίτισσάς τους στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ήταν ιδιαίτερα δραστήρια στα social media ακόμα και ως ανώτατη δικαστικός και ανέβαζε συχνά φωτογραφίες με φίλους και συγγενείς της. Ανάμεσά τους και εικόνες από πεζοπορίες της στα βουνά της Ροδόπης, στη Θράκη (φωτο).

Όσοι την ξέρουν λένε ότι είναι αθλητικός τύπος. Της αρέσει να ασκείται, ενώ εξαιτίας του πατέρα της είχε γίνει φίλαθλος (αλλά όχι οπαδός) του Άρη. Κυρίως του μπασκετικου…