Super League: Κάκιστη εμφάνιση από Ξάνθη, πέρασε με Μακέντα από τα Πηγάδια ο Παναθηναϊκός

Δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η Ξάνθη και γνωρισε την ήττα με 1-0 από τον Παναθηναϊκό στα γεμάτα Πηγάδια, με αποτέλεσμα οι μεν πράσινοι να ανέβουν στην 4η θέση της βαθμολογίας μετά από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, η δεν Ξάνθη ενδεχομένως να βρεθεί εκτός εξάδας μετά την 19η αγωνιστική.

Την διαφορά των δυο ομάδων έκανε το γκολ του Μακέντα στο 50ο λεπτό, αλλά στον αγωνιστικό χώρο οι αρετές που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι μάλλον τους αδικούν από το αποτέλεσμα. Γενικά είχαμε κακό ποδόσφαιρο από την Ξάνθη και καλό από τους Πράσινους, για τους οποίους έκαναν ντεμπούτο οι νεοαποκτηθέντες Ανουάρ και Νάγκι. 

Σε σχηματισμό 1-4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο τεχνικός της Ξάνθης, Γιώργος Παράσχος. Ο Αμπάντ υπερασπίστηκε την εστία της ακριτικής ομάδας, στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Κασάδο (αριστερά), Μπαξεβανίδης (δεξιά), Μαλεζάς (στόπερ) και Καρασαλίδης (στόπερ), ενώ κεντρικά χαφ ήταν οι Κοβάτσεβιτς και Καμαρά. Ο Εντουάρντο είχε ελεύθερο ρόλο, οι Σόσα και Στούρτζεον έπαιξαν στις πτέρυγες και ο 
Κάστρο αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. 

Ίδιος ο σχηματισμός (1-4-2-3-1) και για τον Παναθηναϊκό. Ο Διούδης βρέθηκε κάτω από τα γκολποστ των Πράσινων, στα άκρα της άμυνας έπαιξαν οι Ινσούα (αριστερά) και Γιόχανσον (δεξιά), ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Σχένκεφελντ και Πούγγουρας. Οι Ανουάρ και Δώνης ήταν τα αμυντικά χαφ του Παναθηναϊκού, ο Ζαχίντ έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Μακέντα και οι Χατζηγιοβάνης (αριστερά) και Μπεκ (δεξιά) έπαιξαν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής του Παναθηναϊκού.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν στο 4ο λεπτό για τους γηπεδούχους. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάστρο από δεξιά, ο Κασάδο δεν βρήκε καλά τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και την έστειλε άουτ. Στο 13′ το καλό συρτό σουτ του Μακέντα από το ημικύκλιο, απομάκρυνε δύσκολα ο Αμπάντ σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζαχίντ από δεξιά, ο Ινσούα έπιασε σουτ στην κίνηση, η μπάλα βρήκε και στον Πούγγουρα και κατέληξε άουτ.

Ο Κοβάτσεβιτς έκανε στο 20ο λεπτό το μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 32ο λεπτό ο Σχένκεφελντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αμπάντ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά, καθώς ο Δώνης ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης. 

Οι Πράσινοι μπήκαν με την ίδια αποφασιστικότητα στο δεύτερο μέρος και βρήκαν το γρήγορο γκολ! Στο 50ο λεπτό, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ζαχίντ έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Μακέντα και ο Ιταλός φορ με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης. 

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Δώνης έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Μπεκ, ο Δανός εξτρέμ έκανε το σουτ και ο Αμπάντ με δυσκολία έδιωξε τη μπάλα, ενώ στη συνέχεια ο Μακέντα έκανε χέρι και σταμάτησε η φάση. Στο 63ο λεπτό η Ξάνθη απείλησε με δυνατό σουτ του Κασάδο έξω από την περιοχή, στο 68′ ο Αμπάντ έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ανουάρ και οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο ματς στο 80ο λεπτό με “ψαλιδάκι” του Κάστρο και επέμβαση του Διούδη. 

Η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες στο 89ο λεπτό, καθώς ο Μπαριέντος αντίκρυσε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του Φωτιά και αποβλήθηκε, ενώ οι Πράσινοι “άγγιξαν” και δεύτερο γκολ στο 92ο λεπτό με τον Νάγκι. Ο νεοαποκτηθείς εξτρέμ βγήκε τετ α τετ με τον Αμπάντ, ωστόσο έκανε κάκιστη επιλογή και δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης. 

Ο διαιτητής Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας) πέρα από την κόκκινη στον Μπαριέντος έδειξε άλλες δέκα κίτρινες κάρτες. Από την Ξάνθη κιτρινίστηκαν στο 56′ ο Καμαρά και στο 87′ ο Μπαξεβανίδης (και δυο φορές ο Μπαριέντος στο 59′ και στο 89′) και από τον Παναθηναϊκό επτά παίκτες: Στο 38′ ο Σχένκεφελντ, στο 53′ ο Ινσούα, στο 58′ ο Γιόχανσον, στο 65′ ο Μπεκ, σο 68′ ο Ζαχίντ, στο 85′ ο Δώνης και στο 90′ ο Χατζηθεοδωρίδης. Ο Φωτιάς είχε ως βοηθούς διαιτητές τους Ιορδάνη Δημητριάδη (Καστοριάς) και Δημήτρη Νατσιόπουλο (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ήταν ο Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Στούρτζεον (57′ Ντζουρίτσκοβιτς), Εντουάρντο (72′ Φοσέ), Κοβάτσεβιτς, Σόσα (53′ Μπαριέντος), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Καμαρά, Κάστρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Ινσούα, Γιόχανσον, Σχένκεφελντ, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης (67′ Χατζηθεοδωρίδης), Ζαχίντ (84′ Αλεξανδρόπουλος), Μπεκ (72′ Νάγκι), Μακέντα.