LIVE από τα Πηγάδια για την Super League: ΑΟ Ξάνθη – Παναθηναϊκός

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στο αγώνα Ξάνθη – Παναθηναϊκός για την 19η αγωνιστική της Super League.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη στο αγώνα Ξάνθη – Παναθηναϊκός για την 19η αγωνιστική της Super League.

Ωρα 14:15 Η αναμέτρηση ξεκινά σε 45 λεπτά και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Ωρα 14:20 Στην αναμέτρηση αυτη αναμένεται να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση την φετινή σεζόν και σε κάθε περίπτωση την πρώτη εμφάνιση από τότε που ανέκυψε το θέμα της καταγγελίας του Ολυμπιακού, ο Χρήστος Πανόπουλος. Πολλοί την περίμεναν από το προηγούμενο ματς με την Λάρισα. Θα έχει ενδιαφέρον το τι θα πει, αφού για να έρχεται στην Ξάνθη, θα θέλει να μιλήσει και οι πληροφορίες λένε ότι μετά το ματς θα μιλήσει στην αίθουσα Τύπου

Ωρα 14:25 Σε αγωνιστικό επίπεδο, πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός είνα κοντά στη μεταγραφή ενος μαροκινού της Φεγενορντ και γενικά έρχεται με άλλον αέρα στην Ξάνθη σε μια μονομαχία με φόντο την είσοδο στην εξάδα.

Ωρα 14:29 Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε το 2020 για την ομάδα της Ξάνθης, τουλάχιστον αναφορικά με το πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Παράσχος, που στο ξεκίνημά του δεν έκανε νίκη σε τρία παιχνίδια, είδε την ομάδα του να νικά 2-1 την ΑΕΛ εντός έδρας και 3-1 το Βόλο εκτός!

Ωρα 14:31 Δύο στα δύο, αφού στα δέκα προηγούμενα ματς είχε μόλις μια νίκη!

Ωρα 14:34 Η Ξάνθη έβαλε επίσης πέντε γκολ σε αυτά τα δύο παιχνίδια, αφού είχε μόλις τρία γκολ στα 11 προηγούμενα! Πάντως, εξακολουθεί να έχει μαζί με τον ΟΦΗ τις λιγότερες ισοπαλίες, δύο. Και τις δύο τις έχει στην έδρα της, 0-0 με Ολυμπιακό και Παναιτωλικό.

Ωρα 14:38 Η Ξάνθη έχει κερδίσει τέσσερα παιχνίδια στην έδρα της, ωστόσο μετά τα δύο πρώτα με Αστέρα Τρίπολης και Βόλο, έχει  κάνει δύο νίκες στα επτά που ακολούθησαν, με Ατρόμητο και ΑΕΛ.

Ωρα 14:41 Σε αυτά τα επτά δεν έχει καταφέρει να βάλει γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έχει βάλει τέσσερα. Έχει βάλει δηλαδή τέσσερα γκολ στα τελευταία επτά στην έδρα της, ενώ είχε βάλει πέντε γκολ στα δύο πρώτα!

Ωρα 14:45 Ανεξαρτητως έδρας στην προϊστορία, η Ξάνθη μετρά 16 νίκες, ο Παναθηναϊκός 37 και 9 παιχνίδια έχουν λήξει ισοπαλα.

Ωρα 14:47 Με γηπεδούχο την Ξάνθη η ομάδα της Θράκης έχει νικήσει 10 φορές, ο Παναθηναϊκός 14 και 6 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Ωρα 14:51 Στον πρώτο γυρο η Ξάνθη είχε νικήσει χάρη σε γκολ στο 90′ του Φοσέ, ενώ πέρυσι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός είχε φύγει νικητής από τα Πηγάδια με γκολ του απόντα σήμερα Μπουζούκη.

Ωρα 14:57 Εισοδος των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο με τον διαιτητή Φωτιά καιο αρκετό κόσμο στις εξέδρες, μετά από πολύ καιρό. Ισως και πάνω από 3.500 άτομα, εκ των οποίων 800-1.000 οπαδοί των φιλοξενουμένων

1′ Ξεκίνησε το ματς στην Ξάνθη στη σέντρα είναι ο Παναθυηναϊκός έχοντας την πρώτη επίθεση.

2′ Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φαίνεται ότι ο Ανουάρ θα παίξει σε ρόλο εξαριού, αντί του Κουρμπέλη και ο Μπεκ στο δεξί άκρο αντί του Μπουζούκη.

4′ Πρώτη στιγμή στο παιχνίδι για την Ξάνθη. Από φάουλ στα δεξιά ο Κασάδο στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να βάλει καλά την προβολή και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

8′ Ισορροπία στο παιχνίδι έως τώρα στην Ξάνθη ανάμεσα στις δύο ομάδες.

13′ Πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μακέντα έγινε κάτοχος της μπάλας, επιχείρησε έξω από την περιοχή το σουτ όμως ο Άμπατ κατάφερε να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ.

19′ Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που είναι στο πέταλο ανέβασαν πανό με μήνυμα που απευθύνεται στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

22′ Κόρνερ για την Ξάνθη το πρώτο στο ματς μετά από σουτ του Κοβάτσεβιτς που κόντραρε.

32′ Γκοοολ. Ο Παναθηναϊκός θα σκοράρει με τον Σένκεφελντ αλλά ο επόπτης έχει σηκώσει τη σημαία για φάουλ στον Αμπάτ. Έχουμε τη χρήση VAR για να τσεκάρει την ορθότητα ή μη του γκολ.

33′ Υπήρξε οφσάιντ από τον Δώνη που διεκδίκησε την κεφαλιά μαζί με τους Καρασαλίδη και Άμπαντ και ορθώς ακυρώθηκε το γκολ που σημείωσε στη συνέχεια ο Σένκεφελεντ.

39′ Ο Ενουάρντο εκτέλεσε το φάουλ ο Μαλεζάς πήρε την κεφαλιά αλλά ο Διούδης μπλόκαρε σταθερά.

45′ Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Ένα λεπτό θα είναι οι καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο.

45+1′ Λήξη ημιχρόνου. Αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου: ΑΟ Ξάνθη – Παναθηναϊκός 0-0

Ωρα 15:51  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός και η Ξάνθη είναι ανάμεσα στις ομάδας, που στους αγώνες τους μπαίνουν τα λιγότερα γκολ ως τώρα. Συνολικά στα ματς του Παναθηναϊκού έχουν επιτευχθεί 38 γκολ (19-19), της Λαμίας 39 (15-24) και της Ξάνθης 40 (17-23) ενώ ακολουθούν ο Παναιτωλικός με 42 (11-31) και ο Ολυμπιακός με 43 (37-6).

Ωρα 15:55 Ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας είναι χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία εκτός έδρας είναι ο Παναθηναϊκός. Έχασε το τελευταίο από τον Ολυμπιακό, αφού είχε πάρει τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες. Έχει να νικήσει εκτός έδρας από τις 10 Οκτωβρίου, 1-0 τον Ατρόμητο. Αμέσως πριν είχε νικήσει και στη Νέα Σμύρνη με το ίδιο σκορ.

Ωρα 15:59 Αυτές είναι και οι μοναδικές δύο νίκες του εκτός, σε αθηναϊκό έδαφος. Ακόμα δεν έχει κερδίσει δηλαδή σε ταξίδι, αεροπορικό ή οδικό ως τώρα στο πρωτάθλημα. Έχει πέντε ισοπαλίες και μια ήττα, αυτή από τον Άρη. Πάντως η ήττα από τον Ολυμπιακό είναι η μοναδική στα επτά τελευταία εκτός έδρας.

46′ Εναρξη στο δευτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες

50′ Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Σκόρερ ο Μακέντα. Ο Ζαχίντ κατέβασε πολύ ωραία τη μπάλα, ο Ιταλός ανοίχτηκε δεξιά του, ο Νορβηγός του άνοιξε τη μπάλα και ο στράικερ των πράσινων με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα. Παναθηναϊκός – ΑΟ Ξάνθη 0-1

53′ Αλλαγή για την Ξάνθη. Μέσα ο Μπαριέντος έξω ο Σόσα

55′ Ο Παναθηναϊκός δεν χάνει εύκολα στην Ξάνθη, αφού έχει μια ήττα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια εδώ. Στα εννέα τελευταία μεταξύ των δυο ομάδων ματς, μόνο μια φορά έχει κερδίσει ο γηπεδούχος και έξι ο φιλοξενούμενος.

57′ Ειδικά στην Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός  έχει χάσει σε μια από τις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις, ενώ έχει κερδίσει σε δύο.

58′ Δεύτερη αλλαγή για την Ξάνθη με τον Τζουρίτσκοβιτς να παίρνει τη θέση του Στάρτζεον, Νωρίτερα είδε κάρτα ο Καμαρα

59′ Κάρτα στον Μπαριέντος για φάουλ στον Χατζηγιοβάνη 

62′ Μακρινό σουτ του Κασάδο χαμηλά, ο Διούδης μπλόκαρε εύκολα 

65′ Κάρτα στον Μπεκ επειδή εκτέλεσε φάουλ πριν σφυρίξει ο διαιτητής.

67′ Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης στην θέση του Τάσου Χατζηγιοβάνη

68′ Μεγάλη απόκρουση Αμπαντ σε κόρνερ. Ο Ανουάρ επιασε τρομερό δεξί σουτ που πήγαινε στο γάμα αλλά ο Αμπάντ πετάχτηκε και απέκρουσε! 

69′ Κιτρινη στον Ζαχιντ για καθυστερηση στην εκτέλεση ενός πλαγίου. Εβδομη κάρτα συνολικά στο ματς

72′ Τρίτη και τελευταία αλλαγή για Ξάνθη. Μπαίνει ο Φοσέ, σκόρερ του γκολ στον πρώτο γύρο αλλά και των τερμάτων με την ΑΕΛ. Εξω ο Εντουάρντο. Αλλαγή και για τον Παναθηναϊκό. Ντεμπούτο και για τον Νάγκι με την πράσινη φανέλα, στη θέση του Μπεκ 

75′ Εκανε ολες τις κινήσεις του ο Γιώργος Παράσχος που είναι αήττητος στα τρία τελευταία παιχνίδια που υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό, με όποια ομάδα και αν το έκανε αυτο. Τα δύο τελευταία στους πάγκους Πλατανιά και Απόλλωνα ήταν ισόπαλα, ενώ το αμέσως προηγούμενο το είχε κερδίσει.

80′ Ο Κάστρο με ανάποδο ψαλίδι προσπαθεί ν’ απειλήσει, πάνω στον Διούδη η μπάλα 

82′ Μπαίνουμε στο τελευταίο δεκαλεπτο και ο Σωκράτης Διούδης, που παίζει το 60ο του παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, εξακολουθεί να μην έχει δεχθεί γκολ στην καριέρα του στην Ξάνθη. Το 2013 0-0 με τον Άρη και το 2018 1-0 με τον Παναθηναϊκό.

84′ ‘Εξω ο Ζαχίντ μέσα ο Αλεξανδρόπουλος για τον Παναθηναϊκό

85′ Κάρτα στον Δώνη για φάουλ στον Μπαριέντος ώστε να σταματήσει η επίθεση της Ξάνθης 

87′ Θυμιζουμε οτι μετά το τέλος του ματς το ενδιαφέρον εστιαζεται στις δηλώσεις Πανοπουλου στην αιθουσα Τυπου και ηδη από το ThrakiSportS έχουμε ανοιξει live για να τις καλυψουμε λεπτο προς λεπτο

89′ Κοκκινη με δευτερη κιτρινη στον Μπαριεντος

90′ Τεσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις

90+2′ Απιστευτη χαμενη ευκαιρια του Παναθηναϊκου να καθαρισει το ματς. Ο Ναγκι βγαινει τετατετ, ντριμπλαρει και τον Αμπαντ αλλα η μπάλα πάει πλαγια και οταν πλασάρει, ο Μαλεζάς πάνω στην γραμμη εχει γυρίσει και διωχνει σε κορνερ

90+4′ Κίτρινη και στον Χατζηθεοδωρίδη

90+5′ Τελος του αγωνα. Ο παναθηναϊκος όπως και πέρυσι φεύγει νικητής από τα Πηγάδια. Μείνετε συντονισμένοι στο ThrakiSportS για όλο το ρεπορτάζ. Τελικό αποτέλεσμα: ΑΟ Ξάνθη – Παναθηναϊκός 0-1