Σταμάτησαν να δέχονται στοιχήματα για υποβιβασμό της Ξάνθης οι μπουκ και μείωσαν την σχετική απόδοση στον ΠΑΟΚ

Αίσθηση προκαλεί ότι από την Πέμπτη που ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, οι μπουκμέικερς σταμάτησαν να δέχονται στοιχήματα για ενδεχόμενο υποβιβασμό της Ξάνθης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αναβολή της υπόθεσης, μια εβδομάδα πριν, οι μπουκμέικερς ανήγαγαν σε τρίτο φαβορί για υποβιβασμό την Ξάνθη μετά τον Πανιώνιο και τον Παναιτωλικό. Πλέον όμως δεν δέχονται πλέον πονταρίσματα στο όνομα της Ξάνθης.

Για την ακρίβεια, δεν δέχονται πονταρίσματα ούτε για το αν θα τερματίσει στην πρώτη εξάδα ούτε αν θα είναι στις δυο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, συμπεριλαμβανομένων των πλέι οφ. Κοινώς, η Ξάνθη έχει αφαιρεθεί από τα μακροχρόνια στοιχήματα.

Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι δεν έχει αφαιρεθεί γενικά από τα στοιχήματα. Ο αγώνας Ξάνθης – Παναθηναϊκού προσφέρεται κανονικά για στοιχηματισμό, όπως και το Αρης – Ξάνθη της ερχόμενης Πέμπτης. Παρατηρήσαμε την απουσία της Ξάνθης ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά αφήσαμε εύλογο χρονικό διάστημα για να δούμε αν θα επανέλθει. Τελικά φτάσαμε Σάββατο πρωί και η Ξάνθη δεν προσφέρεται πουθενά, γεγονός που μπορεί ο καθένας να εκτιμήσει όπως θέλει.

Σύμφωνα με τους μπουκ, πρώτο φαβορί για να τερματίσει στις δυο τελευταίες θέσεις είναι ο Πανιώνιος και δεύτερο ο Παναιτωλικός με αποδόσεις 1.08 και 1.10 αντίστοιχα, ενώ τρίτο είναι πλέον ο Βόλος με 8.00. Ακολουθούν κατά σειρά η Λαμία, ο Αστέρας Τρίπολης, η Λάρισα, ο ΟΦΗ και ο… ΠΑΟΚ. Ναι, σωστά διαβάσατε. Δεν δίνονται άλλες ομάδες για στοιχηματισμό υποβιβασμού αλλά δίνεται ο δεύτερος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, προφανώς λόγω της υπόθεσης στην ΕΕΑ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ΠΑΟΚ δίνει απόδοση 7.500. Οχι 7,5 αλλά επτά χιλιάδες πεντακόσια προς ένα, για να το γράψουμε και ολογράφως. Βάζεις ένα ευρώ και παίρνεις επτάμισι χιλιάδες αν υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ. Βάζεις δέκα και παίρνεις 75.000. Απίστευτα νούμερα που δείχνουν πόσο δεν πιστεύουν οι μπουκ ότι μπορεί να υπάρξει κίνδυνος υποβιβασμου για τους περσινούς πρωταθλητές. Ωστόσο, η αποδοση αυτή ήταν 9.000 προς ένα την περασμένη εβδομάδα. Έπεσε πλέον στις 7.500. Μεγάλη μείωση αλλά δεν λες ότι περνάει και αδιάφορη αυτή η απόδοση.