Πέρασε από τον Έβρο και πάει στο Έβερεστ με… ποδήλατο ο ιδιοκτήτης της «ξανθιώτικης» Cocomat

Στάση στην πόλη της Αλεξανδρούπολης λίγο πριν περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα για να συνεχίσει το μακρινό ταξίδι προς το Έβερεστ με το ξύλινο  ποδήλατο του έκανε ο Πωλ Ευμορφίδης, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας στρωμάτων Cocomat που ως γνωστόν εδρεύει στην Ξάνθη.

Σκοπός του ταξιδιού του η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την κλιματική αλλαγή. Μάλιστα, αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο Πωλ Ευμορφίδης έφτασε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης που είναι πλήρως εξοπλισμένο αποκλειστικά από την εταιρεία του,  όπου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους τοπικούς δημοσιογράφους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, στόχος του ταξιδιού είναι να εμπνεύσει τους “πιτσιρικάδες” να αφήσουν τους καναπέδες και να βγουν στην φύση. «Οι νέοι πρέπει να αναζητήσουν  τον εαυτό τους που είναι μεγάλος και απλώνεται  και όχι να  τον κρύβουν μέσα σ΄ ένα καναπέ», δήλωσε με στόμφο ο Πωλ Ευμορφίδης.

Ακόμα, παρότρυνε τους νέους με το χαρακτηριστικό του χιούμορ   να ακολουθήσουν το παράδειγμα του. «Αυτό που μπορεί να το κάνει ένας γέρος σαν και εμένα, μπορούν να το κάνουν και αυτοί», είπε ο Πωλ Ευμοφίδης.

Ο ιδιαίτερος επιχειρηματίας που έχει γίνει γνωστός με τις εναλλακτικές του επιχειρηματικές επιλογές, αποφάσισε  με το συγκεκριμένο ταξίδι να ενισχύσει την δράση της WWF Ελλάς. Για τον λόγο αυτό επισκέφτηκε και το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου, πραγματοποιώντας  μία ξεχωριστή ξενάγηση στις δράσεις του WWF Ελλάς και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου για την προστασία των μοναδικών απειλούμενων αρπακτικών πουλιών.

Με κεντρικό σύνθημα “Move for Nature: Challenge yourself- Save your planet” (Μετακινήσου για τη Φύση: Προκάλεσε τον εαυτό σου – σώσε τον πλανήτη) και «συνοδοιπόρο» το WWF Ελλάς, στόχος της προσπάθειάς του αυτής είναι η ενημέρωση των πολιτών γύρω από την κλιματική κρίση και το περιβάλλον.

Μέσα σε τρεις μήνες εκτιμάται ότι θα διασχίσει με το ποδήλατό του συνολικά οκτώ διαφορετικές χώρες, με τελικό προορισμό το Νεπάλ, απ’ όπου και θα ξεκινήσει για να ανέβει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.