Αποκαλύψεις Κοντονή για τις μυστικές επαφές του 2016 με Γκιρτζίκη και FIFA

Σε αποκαλύψεις για τις μυστικές επαφές που είχε με τον Ξανθιώτη πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και την αντιπροσωπία της FIFA προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη “Δίκη” στο Open γνωστοποίησε ότι πριν τον τελικό του Κυπέλλου του 2016 είχε αποφασιστεί σε κοινή συνάντηση με ΕΠΟ και FIFA η τριάδα του τελικού να απαρτίζεται από ξένους διαιτητές.

«Μετά από εκείνη την συνάντηση ήρθε ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης και με παρακάλεσε να ορίσουμε διαιτητή τον τότε κορυφαίο Έλληνα διαιτητή Σιδηρόπουλο και την ομάδα του, που σφυρίξουν σε διεθνείς αγώνες, γιατί διαφορετικά θα δινόταν ένα αρνητικό μήνυμα για την ελληνική διαιτησία Συμφώνησα αμέσως σε αυτό το αίτημα και του είπα να πάρει τον μακαρίτη Κωστάκη Κουτσοκούμνη και να του πει ότι συμφωνήσαμε. Στη συνέχεια είδα ωστόσο ότι ενώ ορίστηκε διαιτητής ο Σιδηρόπουλους, έβαλαν άσχετους ως βοηθούς. Με ένα λάθος τους θα τινάζονταν όλα στον αέρα. Εκεί παρενέβην», είπε ο Κοντονής.

Ο τελικός του 2016 έληξε με την ΑΕΚ να κατακτά το Κύπελλο στο άδειο ΟΑΚΑ με τέρμα του Πέτρου Μάνταλου. «Στη συνέχεια, την περίοδο που ήμουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο με την ελληνική ολυμπιακή ομάδα, είχαμε ένα δεύτερο πραξικόπημα από πλευράς ΕΠΟ με τους αθλητικους δικαστές. Εστειλα δυο επιστολές, η μία έχει δημοσιοποιηθεί, την άλλη όχι γιατί είναι απόρρητη. Η FIFA ήταν με την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», είπε ακόμα ο Σταύρος Κοντονής υποστηρίζοντας ότι υπήρχε πολυ καλή συνεργασία και ποτέ δεν θεωρήθηκε ότι υπάρχει παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου αλλά μάλλον συνεργασία την οποία επιδίωξε η υπέρτατη ποδοσφαιρική αρχή.