Ελεύθερος και ωραίος ο Γιούρι Λοντίγκιν μετά το «διαζύγιο» με την τούρκικη Γκαζιαντέπ

Ο 29χονος Ελληνορώσος πρώην τερματοφύλακας του ΑΟΞ Γιούρι Λοντίγκιν έλυσε την συνεργασία του με την τούρκικη Γκαζιαντέπ μετά από 6 μήνες και πλεόν ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Μάλιστα ευχαρίστησε μεσω των λογαριασμών του στα social media την τούρκικη ομάδα. “Σε ευχαριστώ για όλα Γκαζιαντέπ. Εύχομαι τα καλύτερα για την υπόλοιπη σεζόν Καλή επιτυχία στο κλαμπ και ελπίζω να έχετε φανταστικά αποτελέσματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Instagram

Ο έμπειρος τερματοφύλακας ξεκίνησε την καριέρα του από τους Ακρίτες Νευροκοπίου σε μικρή ηλικία ενώ στην συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Ξάνθη που μέτρησε 23 συμμετοχές, ενώ την σεζον 2011 παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Εορδαϊκό που μέτρησε αλλες 24 συμμετοχές στην ηλικία μόλις των 19.

Το μεγάλο βήμα της καριέρας του το έκανε το 2013 με την Ζενίτ που κατάφερε να σημειώσει 111 συμμετοχές, μερικές από αυτές και για το Champions League. Εκεί πήρε και την Ρώσικη υπηκοότητα αφού μέχρι τότε είχε την ελληνική σημειώνοντας και συνολικά 11 συμμετοχές με αποστολές της Εθνικής Ανδρών. Μια φορά είχε συμμετάσχει και σε αποστολή της Εθνικής Ανδρών Ελλάδος, χωρίς να αγωνιστεί.

Στην συνέχεια ήρθε δανεικός απο την ρωσική ομάδα στον Ολυμπιακό που σημείωσε μόλις 3 συμμετοχές ενώ το καλοκαίρι μετακόμισε στην Τουρκία και την Γκαζιαντέπ. Αναμφίβολα, αποτελεί ενδιαφέρουσα περίπτωση για πολλές ελληνικές ομάδες, αφού εκτός των άλλων στο πλούσιο βιογραφικό του έχει και 11 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών της Ρωσίας.